ZMEŠAJTE JI GLAVO!

Nasveti za moške, ki želijo svoj trebuh spraviti v red

Objavljeno 12. avgust 2011 18.33 | Posodobljeno 12. avgust 2011 18.33 | Piše: R. S.

Z malo truda in pravilno prehrano do bolj seksi telesa.

Trebuščka vam ne bo več treba skrivati pod ohlapnimi majicami, le nekaj treninga in spremembo v prehrani potrebujete

Moški, ki želijo dekletom zmešati glavo, morajo med drugim v red spraviti tudi svoj trebušček. Objavljamo nasvete za vse tiste, ki imajo bolj okroglega, želijo pa si ravnega in čvrstega. Sledite jim in kmalu boste lahko ponosno razkazovali svoje radiatorje.

1. Spremenite način prehranjevanja

Najprej se je treba znebiti maščob. Brez tega vaše mišice ne bodo prišle do izraza. Vrag je v tem, da vaše telo v maščobnih celicah okoli trebuha skladišči energijo, zato razne ‘turbodiete‘ ne bodo uspešne. Treba bo sprejeti radikalnejše ukrepe: odpovejte se picam, testeninam, rogljičkom, paniranim zrezkom in sladkarijam. Tovrstna prehrana ima namreč izjemno veliko energijsko vrednost. Vsaj štiri dni v tednu ne jejte ogljikovih hidratov. Odpovejte se sladkarijam in alkoholu. Namesto tega naj bodo na mizi sveže sadje, zelenjava, belo meso in ribe. Da boste lažje preživeli, si lahko kak dan ali dva privoščite tudi kaj grešnega.

2. Začnite se gibati

Vsak dan se odpravite ven: na tek, plavanje ali kolo. Ni treba kupovati dragih članarin v telovadnicah. Gibanje na svežem zraku v naravi je prav tako učinkovito. Vsaka od vaj naj traja vsaj pol ure. Pomembno je, da se po vrnitvi domov ne vržete na kavč z vrečko čipsa, saj pod maščevjem izginejo še tako lepe in natrenirane mišice.

3. Delajte vaje tudi doma

I. Ulezite se na tla, skrčite kolena, pete naj bodo trdno na tleh. Prste na nogah obrnite proti stropu. Dvignite roke in se s prsti dotaknite senc na glavi. Vrat naj bo iztegnjen, ramena pokončna. Ob izdihu glavo in zgodnji del trupa počasi dvigujte. Ob vdihu se spuščajte, vendar nikoli čisto do tal. Vajo ponovite 10- do 15-krat.
II. Naslednja vaja bo vožnja kolesa: ulezite se na hrbet, rahlo privzdignite glavo in ramena. Dvignite obe nogi in prste na nogah povlecite proti sebi. Nato izmenično, ob vsakem izdihu in vdihu, iztegujte noge. Iztegi posamezne noge naj bodo aktivni, močni.
III. Tretja vaja bodo simultani dvigi telesa in nog. Ponovno lezite na hrbet, položite konice prstov na rokah na sence, iztegnite komolce, nato pa hkrati dvigujte zgornji del telesa in pokrčite noge proti sebi, tako da bodo ves čas v zraku. Kolena naj bodo najbližje prsim ob izdihu. Prsi in kolena naj se srečajo na sredini poti, torej prečno na vaše težišče.
IV. Še četrta vaja: tokrat boste dvigovali gornji del telesa in ga izmenično obračali k nogam. Lezite na hrbet, glava in ramena naj bodo v zraku. S konicami prstov na rokah se dotaknite senc, komolce pa iztegnite. Noge naj bodo prav tako v zraku in iztegnjene. Vajo začnete tako, da počasi skrčite levo nogo, trup pa dvignete proti njej. Ob izdihu popek potegnite vase, nato se sprostite. Vajo ponovite tako, da skrčite desno nogo, trup pa ponovno dvignete proti njej, torej v drugo stran. Vajo ponovite 15-krat.


Poznate učinkovito metodo za hujšanje in treniranje mišic? Zaupajte jo našim bralcem na facebookovi strani Slovenskih novic.
Deli s prijatelji