ČVRSTO

Kako do lepega trebuha, nog in zadnjice

Objavljeno 26. februar 2013 08.00 | Posodobljeno 26. februar 2013 08.00 | Piše: M. F.

Z masažo in kozmetiko ni mogoče povsem spremeniti telesa, lahko pa pomagata učvrstiti tkiva, kar nedvomno pripomore k lepoti telesa.

Močne mišice so kot steznik, ki telesu zagotavlja lepo obliko.

Čeprav se zima kar noče posloviti, nas nedvomno čakajo toplejši dnevi, ko bodo pogledom znova izpostavljeni deli telesa, ki se v mrzlih dneh skrivajo pod debelimi oblačili. Da vas maščobne blazinice ne bi spravljale v zadrego, za lep trebuh ter čvrste noge in zadnjico začnite skrbeti že zdaj. Kako?

Masaža s ščetko za dušo in telo

Z masažno rokavico ali ščetko vsako jutro noge, zadnjico in trebuh masirajte s krožnimi gibi. Tako boste spodbudili pretok krvi in okrepili imunski sistem. Masaža vam bo prav tako vrnila energijo, koža pa bo postala nežnejša in bo lažje vpila pripravke za krepitev tkiv.

Ali kreme in geli pomagajo?

Maščobnih blazinic s kemičnimi sredstvi ni mogoče povsem odpraviti, a proticelulitni preparati in tisti za zatezanje tkiv spodbudijo krvni pretok in okrepijo izločanje žlez, s tem pa pospešujejo odpravljanje strupenih snovi iz telesa.

Mišice krepijo

Od dolgotrajnega sedenja in pomanjkanja gibanja mišice slabijo, nadomesti pa jih maščobno tkivo. Vožnja s kolesom, hoja, tek, vaje za moč in počepi bodo pomagali, da jih ponovno vrnete v formo, tako se bodo maščobne celice tudi hitreje razgradile. Močne mišice so kot steznik, ki telesu zagotavlja lepo obliko.

Zdrava prehrana

Do kopičenja maščobnih oblog največkrat prihaja zaradi neprimerne, z maščobami in sladkorji bogate prehrane, kofein pa spodbudi kopičenje vode v telesu. To ne pomeni, da se je treba povsem odreči kavi,  toda v prehrano obvezno vključite čim več vlaknin in zaužijte dovolj navadne vode.

Kopel pomaga pri razgradnji maščob

Še ena dobra novica: sprostilna kopel razgrajuje maščobne celice. Učinkovita bo, če ji boste dodali 500 gramov soli iz Mrtvega morja. Ta vsebuje veliko magnezija, kalija, železa in joda, ki iz telesa odstranjujejo odvečno tekočino, površina koža pa po takšnem razvajanju ostane dobro prekrvljena in navlažena.

Deli s prijatelji