JIH POZNATE?

Dietni triki, ki jih mora poznati vsaka ženska

Objavljeno 01. julij 2014 20.10 | Posodobljeno 01. julij 2014 20.12 | Piše: B. G.

Nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali ohranjati vitko postavo in bodo preprečili nepotrebno nabiranje kilogramov.

Preproste zvijače vam bodo pomagale do vitkejše postave.

Maščobo v juhah odstranite z ledenimi kockami. Ledena kocka v juhah, enolončnicah in omakah bo pritegnila vso maščobo in olje, to pa lahko nato preprosto odstranite z žlico. A pri tem morate biti hitri, saj se bo kocka hitro stalila.

Žvečite, žvečite in še enkrat žvečite. Več raziskav je pokazalo, da ljudje, ki žvečijo in jedo počasi, bolj uživajo v hrani, pojedo pa veliko manj.

Uporabljajte manjše rdeče krožnike. Lani je italijanska raziskava pokazala, da so ljudje, ki so jedli z rdečih krožnikov, pojedli manj kot tisti, ki so jedli z modrih ali belih krožnikov. Predvidevajo, da rdeča barva deluje kot nekakšen alarm.

Poskrbite, da bo vsaj četrtina vsakega obroka sestavljena iz zelenjave. Raziskava je pokazala, da ljudje, katerih krožnik vsebuje vsaj 25 odstotkov zelenjave, zaužijejo 350 kalorij manj na dan kot tisti, ki izpuščajo zelenjavo s svojega jedilnika.

V jedilnik vključite jajca. Strokovnjaki niso čisto prepričani, zakaj, a ugotovili so, da ljudje, ki za zajtrk jedo jajca, izgubljajo več kilogramov kot tisti, ki se jajc izogibajo.

Ne pretiravajte pri okraševanju solat. Newyorška nutricionistka in avtorica knjige The Little Book of Thin Lauren Slayton pravi, da ne smete pretiravati niti pri solatah. Svetuje, da izberete en 'dodatek' (recimo avokado), eno vrsto sira in eno vrsto oreščkov.

Občasno uživajte gazirano vodo. Velikokrat se zgodi, da posežete po hrani, ko ste v resnici le zelo žejni. Strokovnjaki ob tem svetujejo, da pijte gazirano vodo, ki daje večji občutek sitosti kot navadna voda.

Priredite prehransko piramido. Strokovnjaki pravijo, da se ni treba strogo držati prehranske piramide, po njihovem mnenju je ta celo drugačna za ljudi na dieti. V ospredje postavljajo morsko hrano, grški jogurt in svetlo zelenjavo, kar je po njihovem mnenju pot do vitke postave.

Žlica kisa pred obrokom. Ocetna kislina, osnovna spojina v kisu, upočasni hitrost delovanja želodca, kar lahko poveča občutek sitosti. Nedavna raziskava je tudi pokazala, da zmanjšuje raven glukoze in skladiščenje maščob. Poleg tega, da ga uživate v solatah, zaužijte eno žlico kisa, zmešanega z vodo, pred vsakim obrokom.

Deli s prijatelji