MORILEC

Največji ubijalec strasti in o tem, kako ga premagati

Objavljeno 24. april 2017 19.45 | Posodobljeno 24. april 2017 19.45 | Piše: M. F.

Morda niste vedeli, da je to stres.

Eden največjih zaviralcev ženske spolne sle je stres.

Stres je eden največjih sovražnikov ženskega libida, saj negativno vpliva na spolno slo več kot polovice žensk. Čeprav ga iz življenja ni mogoče povsem pregnati, se mu, da bo tudi vaše spolno življenje boljše, vendarle lahko izognete.

Pozabite na vsakodnevne skrbi

Kadar je le mogoče, se umirite, usedite, preberite nekaj poglavij knjige, popijte skodelico čaja ali se pogovorite s partnerjem. Ob vsaki priložnosti si vzemite čas za nekaj, kar vas sprošča in ni povezano s spolnostjo. Privoščite si kopel, kozarec vina, meditacijo ... To zmore in si sme dovoliti vsakdo.

S seksom ne čakajte na večer

Saj poznate občutek, ko zvečer ležete v posteljo in ste preutrujeni, da bi počeli kaj drugega, kot spali. Zakaj se torej ne bi ljubila zjutraj? Jutranji seks ima na zdravje mnoge pozitivne učinke in ves dan se boste počutili kot prerojeni. Zbudita se 15 minut prej in se spočita predajta tistemu, za kar zvečer ne bosta imela volje.

Redno vadite

Telesna dejavnost v organizmu manjša količino stresnega hormona kortizola, velikega sovražnika ženskega libida. Vsakršna dejavnost vam bo pri tem pomagala, od zmernih vaj, hoje do teka. Celo pospravljanje stanovanja lahko spremenite v vadbo in z brisanjem prahu ter sesanjem tal spodbudite spolno željo.

Vzdržujta telesni stik

Po napornem dnevu mu dovolite, da vam zmasira hrbet, se vas nežno dotika, vas samo objame. Namen takšnih dotikov ni seks, bodo pa najbrž do njega velikokrat pripeljali, saj sproščajo, pomirjajo, zagotavljajo varnost, premagujejo napetost in vzburjajo. Presenečeni boste, kako zelo.

Deli s prijatelji