ZADNJA ETAPA

Zmagovalec 18. kolesarske dirke po Sloveniji je Ulissi

Objavljeno 19. junij 2011 18.27 | Posodobljeno 19. junij 2011 18.27 | Piše: Mi. S./STA

V skupnem seštevku je bil najboljši Slovenec Vrečer, ki je osvojil tretje mesto

Prihod v cilj zmagovalca zadnje etape Andree Guardinija
NOVO MESTO – V Novem mestu se je končala 18. kolesarska dirka po Sloveniji. Zadnja etapa, ki jo je v šprintu dobil Italijan Andrea Guardini (Farnese-Vini), po pričakovanju ni prinesla sprememb v skupnem seštevku, tako da se zmage veseli 21-letni Italijan Diego Ulissi.

Kolesar Lampreja je na slovenski pentlji izenačil razmerje zmag med Slovenci in tujci na 9 : 9, za tuje kolesarje pa je to po Dancu Jakobu Fuglsangu in Italijanu Vincenzu Nibaliju tretja zaporedna zmaga. V skupnem seštevku je Ulissi za 36 sekund premagal Hrvata Radoslava Rogino, s tretjim mestom pa je najboljšo slovensko uvrstitev dosegel tekmovalec Perutnine Ptuja Robert Vrečer, zaostal je 38 sekund. Med deseterico v skupnem seštevku, za katerega je bila odločilna tretja etapa z vzponom na Golte, sta se uvrstila še dva slovenska legionarja, Simon Špilak je bil peti (+1:04), Kristijan Koren pa sedmi (+1:13).

Z izjemo Perutnine so drugi slovenski klubi nekoliko razočarali, predvsem to velja za kolesarje ekipe organizatorja, Adrie Mobila, ki so gotovo pričakovali več kot 14. oziroma 21. mesto nekdanjih zmagovalcev slovenske pentlje Tomaža Noseta in Mitje Mahoriča. Od Slovencev sta se sicer med najboljših 20 uvrstila še Jure Golčer (Perutnina) na 13. in Luka Mezgec (Sava Kranj) na 17. mesto.

Deli s prijatelji