UPS PO ANGLEŠKO

Wimbledonski izum – Bors Tadić, predsednik

Objavljeno 04. julij 2011 16.52 | Posodobljeno 04. julij 2011 17.42 | Piše: T. L.

Organizatorji prestižnega dogodka so imeli težave prav na vsakem koraku

Presrečni Novak
LONDON – Da, Srbija je slavila z Novakom Đokovićem njegovo prvo wimbledonsko lovoriko. Slavil je tudi srbski predsednik Boris Tadić, ki si je dvoboj Đoković – Rafael Nadal ogledal kar na kraju samem: v slavnem Wimbledonu. Dan sicer za Tadića ni tekel najgladkeje, je pa vse nevšečnosti zabrisala Noletova zmaga.

In kaj se mu je dogajalo? Najprej ni dobil vstopnic za ložo, ki si jih je želel, organizatorji pa so napako popravili le nekaj minut pred začetkom dvoboja, poroča smedija.rs.

Kdo je Bors Tadić?

Naslednja napaka se je zgodila v protokolarnem delu: znane ljudi, ki spremljajo finalni dogodek, po protokolarnem dogovoru organizatorji izpostavijo. Pri predsedniku Srbije pa je pisalo – Bors Tadić, predsednik. Priredili so mu torej ime, niso pa navedli niti predsednik česa je.

Boban in Lepa Brena postala gospod in gospa Slobodan

S tem pa se angleške muke s Srbi (in obratno) še niso nehale: nič bolje je nista odnesla nekdaj legendarni (še jugoslovanski in pozneje tudi samo srbski) tenisač Slobodan Boba Živojinović (leta 1986 je bil wimbledonski polfinalist) in njegova žena Fahreta (bolj poznana kot Lepa Brena). V enakem protokolarnem delu so ju namreč najavili kot gospoda in gospo Slobodan.

In da seveda ne pozabimo: ko bi bil moral Novak na igrišču po zmagi dati izjavo, se je pokvaril mikrofon.
Deli s prijatelji