GENERALKA

Vinčec po operaciji še ni bil ustrezno pripravljen

Objavljeno 16. avgust 2011 00.20 | Posodobljeno 16. avgust 2011 08.45 | Piše: Franci Stres

Slovenska bilanca predolimpijske regate v Weymouthu je dobra

Vinčec ni zadovoljen z jadranjem pred Dorsetom

WEYMOUTH – Na olimpijski jadralski generalki v pregovorno vselej razpihanem Weymouthu na zahodni obali angleške grofije Dorset je Slovenija ostala brez uvrstitve v najboljšo deseterico in regato za kolajne. V zadnjih dveh regatah kraljevskega enoseda finn je s slabima uvrstitvama (v cilj je prišel le kot 19. in 21.) pogorel tudi Gašper Vinčec, po osmih jadranjih še na 10. mestu. Slovenska bilanca predolimpijske regate je sicer dobra; Vinčec 12., Tina Mrak in Teja Černe 16. med posadkami dvoseda 470, Mitja Mikulin in Sebastijan Prinčič 19. v 470 in Karlo Hmeljak 28. in v zlati sredini flote jadrnic enoseda laser.

Ni bil zadovoljen

Vinčec s svojim drugim letošnjim Weymouthom (junija je bil na regati za svetovni pokal 15. in mesto pred Vasilijem Žbogarjem, s katerim bijeta interno morsko vojno za OI 2012) seveda ni mogel biti zadovoljen. Celotedensko jadranje, v katerem je ujel mnogo manj od želenega, je ocenil: »Rezultat res ni kaj prida. Nekaj regat je bilo v redu, nekaj si jih zasluži oceno še kar. V preostalih pa res nisem bil na ravni, ki sem je po enomesečnem poletnem počitku zaradi poškodbe in operacije komolca verjetno že sposoben. Olimpijska generalka je bila dober trening in test moje zdajšnje pripravljenosti, ki je daleč od optimalne. Regatna polja v Weymouthu so zahtevna in se jih bom moral naučiti bolje brati. Konec avgusta se v Weymouth vračam na skoraj tritedenski trening, novembra pa odhajam na trening v Avstralijo, kjer nas decembra v Perthu čaka svetovno prvenstvo v vseh 10 olimpijskih razredih.«

In še nekaj besed o Weymouthu, bodoči olimpijski jadralski areni: jadralska akademija Weymouth-Portland je infrastrukturna stalnica že tri leta. Z vetrom v globokem zalivu med otočkom Portland in Weymouthom očitno nimajo težav. Portland je sicer z obalo in Weymouthom povezan z dolgim nasipom in zato v vetru z juga in zahoda popolnoma zavarovan pred visokimi valovi z odprtega Atlantika. Gledalci petkovih regat so o zahodniku z močjo 8 do 12 vozlov govorili, kot bi šlo za komaj omembe vreden piš, da ne rečemo že kar bonaco!

Deli s prijatelji