HVALA IN ADIJO

Veliki Kitajec končal kariero

Objavljeno 20. julij 2011 12.14 | Posodobljeno 20. julij 2011 12.14 | Piše: D. P./STA
Ključne besede: Yao Ming

Yao Ming se je kar osemkrat prebil na tekmo zvezd NBA

Yao Ming se je poslovil

ŠANGHAJ – Kitajski košarkar Yao Ming je danes uradno končal igralko kariero. Kar 2,29 m visoki košarkar je osem sezon igral v najmočnejši ligi na svetu NBA za Houston Rockets, vendar je zaradi poškodb v zadnjih šestih letih izpustil 250 tekem.

Pol leta mislil na to

Na medijsko izjemno zanimivi tiskovni konferenci v njegovem rojstnem mestu Šanghaj je Yao Ming potrdil, ga je misel o slovesu spremljala zadnjih šest mesecev.

Poskrbel za globalizacijo

Da je Kitajec preobrazil ligo NBA in veliko storil za globalizacijo košarke, je v sporočilu za javnost zapisal komisar lige NBA David Stern, medtem ko je Kobe Bryant, eden največjih zvezdnikov v zadnjem desetletju in igralec moštva Los Angeles Lakers, dodal, da je Yao velik človek in fenomenalen igralec.

Zvezdnik in pol

Yao Ming se je kar osemkrat prebil na tekmo zvezd, v povprečju pa je na tekmo dosegal po 19 točk in 9,2 skoka. Zaradi svojega ugleda v ligi NBA je skokovito zraslo tudi zanimanje za ameriško košarko po vsej Aziji.

Prišla tudi družina

Novinarske konference se je udeležila tudi Mingova družina, poleg staršev še njegova soproga Ye Li in 14-mesečna hčerka Qinlei Yao, ki je bila oblečena v rdeč kvipao, tradicionalno žensko kitajsko obleko.

Deli s prijatelji