ODBOJKA NA MIVKI

V Mozirju slavili brata Pokeršnik in duo Vodeb-Jakob

Objavljeno 14. avgust 2011 16.49 | Posodobljeno 14. avgust 2011 16.49 | Piše: A. L.

Slovenki sta v finalu premagali Hrvatici

Tekma za zmago v Mozirju
MOZIRJE – S finalnima obračunoma na Oaza Mozirje Opnu se je zaključila letošnja serija turnirjev v odbojki na mivki Slovenian Beach Tour. Pri dekletih sta še tretjič letos slavili Andreja Vodeb in Martina Jakob, pri moških pa sta si še četrto zmago v sezoni priigrala brata Danijel in Jan Pokeršnik.

Hrvatici brez možnosti za zmago

Vodebova in Jakobova sta postali zmagovalki vseh treh ženskih turnirjev Slovenian Beach Toura, saj sta bili najboljši že na mednarodnem turnirju BeachMaster na Ptuju ter na državnem prvenstvu v Kranju. Hrvatici Emo Plačko in Martino Matić sta premagali s 24 : 22 in z 21 : 13. »Plačkova in Matićeva pravih možnosti za zmago tokrat nista imeli,« je po zmagi dejala Martina Jakob, ki bo konec meseca skupaj s svojo soigralko odpotovala še na ekshibicijski turnir v Švico, v septembru pa bodo na sporedu še olimpijske kvalifikacije. »Z Andrejo bova turnir v Švici, na katerem bova igrali s posebnim povabilom, izkoristili predvsem kot priprave na 2. krog kvalifikacij za olimpijske igre v Londonu. S sestrama Fabjan smo se že pogovarjale o naših nasprotnicah, čakajo pa nas tudi ogled posnetkov tekem in analize,« je še dejala Jakobova, ki je s slovensko serijo turnirjev zelo zadovoljna. »Cilje, ki sva si jih za domače prvenstvo zadali pred začetkom sezone, sva izpolnili, saj sva pričakovali vse tri zmage, še posebej pa sva veseli ubranitve naslova državnih prvakinj. Z nastopi v tujini po drugi strani nisva povsem zadovoljni, saj sva si želeli, da bi si na uvodnih turnirjih priigrali dovolj točk, da bi se tudi v nadaljevanju sezone lahko borili za uvrstitve na glavne turnirje svetovne serije. Kakor koli že, poskusili sva. Zdaj sva osredotočeni na olimpijske kvalifikacije, potem pa bomo videli, kako naprej.«

Konec po 30 minutah igre

V moški konkurenci sta bila v finalu Danijel in Jan Pokeršnik. Zaigrala sta proti Anžeju Bahču in Tadeju Boženku. Finalno srečanje sta bolje začela državna prvaka, brata Pokeršnik, ki sta si že do sredine prvega niza priigrala nekaj točk prednosti in jih zadržala vse do konca prvega dela tekme, ko sta slavila z 21 : 14. Tudi v drugem nizu sta bila Danijel in Jan prepričljivo boljša v vseh elementih odbojkarske igre, koroški obračun pa se je tako končal po 30 minutah igre, z izidom 2 : 0 (21 : 14 in 21 : 12). Danijel in Jan Pokeršnik sta v letošnji sezoni tako zmagala še četrtič (najboljša sta bila že v Mokronogu, na Ptuju in v Kranju), na slovenskih tleh pa v letošnjem letu sploh še nista okusila poraza. »Turnir v Mozirju sva začela nekoliko slabše, saj sva si po državnem prvenstvu vzela nekaj dni prosto, poleg tega pa sva oba tudi že začela trenirati v dvorani. Prvi dan sva se še nekoliko lovila, v nadaljevanju turnirja pa nama je igra spet stekla. Pot do finala je bila kar težka, saj sva na vseh štirih tekmah igrala proti tujim ekipam, dvema hrvaškima in nemški, Nemca pa sva morala premagati celo dvakrat. Še posebej sva lahko zadovoljna z nastopom v finalu, v katerem sva naredila zares malo napak,« je po finalnem obračunu v Mozirju strnil vtise Danijel Pokeršnik.

Za slovenska prvaka je letošnja sezona odbojke na mivki končana, na peščena igrišča pa se bosta znova vrnila spomladi.

Deli s prijatelji