ENAJSTMETROVKE

Urugvaj porazil gostiteljico Argentino

Objavljeno 17. julij 2011 13.17 | Posodobljeno 17. julij 2011 13.17 | Piše: Ma. F./STA

Argentina na čelu z Lionelom Messijem ni našla prave igre na tem prvenstvu

Messi tokrat ni blestel
CORDOBA Argentina, gostiteljica južnoameriškega nogometnega prvenstva, je v četrtfinalu po enajstmetrovkah izgubila z Urugvajem s 5 : 6 in izpadla. Peru pa je po podaljških z 2 : 0 izločil Kolumbijo.

Na veliko žalost 47.000 navijačev na štadionu Brigadir Estanislao Lopez in drugod po državi se je pot Argentincev, ki kljub zvezdniški zasedbi na čelu z Lionelom Messijem ni našla prave igre na tem prvenstvu, končala že v četrtfinalu.

Za prvi šok je poskrbel Diego Perez, ki je Urugvajce, polfinaliste na prejšnjem svetovnem prvenstvu, popeljal v vodstvo že v peti minuti (ta je bil v 39. minuti nato zaradi drugega rumenega kartona izključen). Sicer pa je Gonzalo Higuain v 18. minuti izenačil. Tik pred koncem rednega dela se je izenačilo tudi številčno stanje na igrišču, saj je v 86. minuti zaradi drugega rumenega kartona pordečel tudi Javier Mascherano.

Do konca dvoboja, tudi v podaljšku, ni bilo več zadetkov. O potniku v polfinale je odločala loterija enajstmetrovk. Za Urugvaj so bili uspešni Diego Forlan, Luis Alberto Suarez, Andres Scotti, Walter Gargano in Martin Caceres, za Argentino pa Messi, Nicolas Burdisso, Javier Pastore in Higuain. Odločilni strel je zgrešil Carlos Tevez. Da bo okus še bolj grenak, se je v vratih izkazal Fernando Muslera, v Argentini rojeni čuvaj urugvajskega gola, in preprečil svoji rojstni domovini, da bi po 18 letih vendarle osvojila pokal Amerike. Izbran je bil tudi za igralca tekme.

V senci tega obračuna je bil drugi četrtfinalni dvoboj v Cordobi, ki pa se je prav tako končal s presenečenjem. Peru je ugnal favorizirano Kolumbijo, ki je v predtekmovalni skupini A zmagala pred Argentino, Peru pa je bil šele tretji v skupini C.

Danes ob 21.00 po srednjeevropskem času se bosta v četrtfinalu pomerila Brazilija in Paragvaj, ob 00.15 pa še Čile in Venezuela.

Deli s prijatelji