PRVAKI

Urugvaj osvojil Copo Americo

Objavljeno 25. julij 2011 12.54 | Posodobljeno 25. julij 2011 13.07 | Piše: D. P.

Tekma je bila odločena že v 1. polčasu

Urugvajski kapetan Diego Lugano je presrečen dvignil osvojeni pokal

BUENOS AIRES – Urugvajska nogometna reprezentanca je v finalu južnoameriškega prvenstva v Buenos Airesu premagala Paragvaj s 3 : 0 (2:0). Urugvajci so tako Copo Americo osvojili že 15., s čimer so prehiteli Argentince (14 naslovov).

Neuresničeni upi

Mnogi so pričakovali ali si morda želeli, da bi Paragvaju uspel nenavaden dosežek, namreč da bi osvojil južnoameriško prvenstvo brez zmage po rednem delu. To se ni zgodilo, saj je Urugvaj svoj posel bolj ali manj opravil že v 1. polčasu.

Posel opravljen že v 1. polčasu

Urugvajci so zapretili že v uvodnih minutah, ko je Diego Lugano po kotu sprožil z glavo, Nestor Ezequiel Ortigoza pa je na golovi črti posredoval z roko, a sodniki tega niso videli. Kljub temu urugvajskim navijačem ni bilo treba dolgo čakati na vodilni zadetek, saj je v 12. minuti Luis Suarez v kazenskem prostoru lepo prišel do strela nekoliko z desne strani, žogo pa s pomočjo vratnice pospravil v nasprotni kot. V 42. minuti je bilo 2 : 0, zadel je Diego Forlan z diagonalnim strelom z leve strani kazenskega prostora.

Forlan potrdil naslov

Paragvaj, ki v prvem polčasu ni pokazal veliko, je bil blizu znižanja zaostanka v 54. minuti, ko je Nelson Haedo Valdez zatresel okvir vrat. Kar ni uspelo Paragvajcem, pa je ob koncu tekme znova Forlanu, ki je z diagonalnim strelom v desni spodnji kot dokončno odločil južnoameriško prvenstvo.

 

Poglejte si video iz finala Urugvaj – Paragvaj:

Deli s prijatelji