BRAVO

Urška Žolnir v 18 sekundah do brona

Objavljeno 25. avgust 2011 20.20 | Posodobljeno 25. avgust 2011 18.28 | Piše: D. P., Mi. S./STA
Ključne besede: judo žolnir

Slovenija je osvojila prvo odličje na SP v Parizu

Urška Žolnir

PARIZ – Žalčanka Urška Žolnir je na svetovnem prvenstvu v kategoriji do 63 kilogramov osvojila bronasto medaljo. V odločilnem nastopu je v vsega 18 sekundah z iponom (10 : 0) premagala Kubanko Maricet Espinosa.

Po tekmi je Urška povedala, da je s svojim rezultatom zadovoljna:

»Garali smo celo leto za vse tekme, tudi za tole prvenstvo, moram priznat da sem zadovoljna,« je nasmejano povedala Žolnirjeva.

Štirikrat zmagala s predčasnim iponom

Kar štiri borbe je dobila predčasno z iponom, odločilno za kolajno že po vsega 18 sekundah.

Po vrsti so najprej padale Madžarka Bernardett Baczko, v drugem krogu je Žolnirjeva po tridesetih sekundah premagala Kazahstanko Aidirim Kidirbajevo, v tretjem z iponom v poltretji minuti Izraelko Jarden Gerbi, v boju za polfinale pa po dobri minuti še Kitajko Juhua Xu.

»Res je malo manjkalo, da bi bil lesk medalje še žlahtnejši. Japonko sem že večkrat premagala, ampak tudi ona mene, tako da sem vedela, da bo težka borba. Ampak dobro se je izteklo, da mi je potem uspelo dobiti bronasto medaljo,« je po osvojitvi brona povedala Žolnirjeva, ki bi glede na počutje in pripravljenost prav lahko posegla še višje: »Glede na to, kako sem se počutila dopoldne, sem pričakovala, da bi lahko bilo še več, ampak se je pač tako razpletlo, da moram biti zadovoljna tudi z bronom.«

Urška se je rodila 9. 10. 1981, živi v Žalcu, njen trener je Marjan Fabjan. Do zdaj se je ponašala z bronom z olimpijskih iger iz Aten (2004), na 3. stopnički pa je bila tudi na evropskem prvenstvu v Carigradu (2011).

Leta 2008 je postala evropska, leto za tem pa še sredozemska prvakinja.

 

Deli s prijatelji