SANACIJA

Union Olimpija dolguje še skoraj 900.000 evrov

Objavljeno 24. junij 2011 16.03 | Posodobljeno 24. junij 2011 16.03 | Piše: S. N.

S stanjem v klubu je po izvolitvi zadovoljen tudi novi predsednik

Jani Möderndorfer (desno) je novi stari predsednik kluba.
LJUBLJANA – »V svojem imenu in v imenu Uniona Olimpije ter vseh zaposlenih bi se zahvalil za zaupanje, s tem smo dobili potrditev, da nadaljujemo delo v začrtani smeri. Ne bo lahko, pričakovanja so visoka. Imamo visoke tekmovalne ambicije,« je po izvolitvi za nova štiri leta povedal Jani Mödernodrfer, ki je dobil vseh 36 glasov prisotnih na redni letni skupščini Uniona Olimpije. Klubu bo predsedoval do 24. junija 2015.

Ljubljanski podžupan je lani padel v košarkarsko zgodbo, in čeprav so mnogi dvomili o njem, se je izkazal. S pomočjo prodornega in brezkompomisnega direktorja Janeza Rajglja je klubu uspelo, da je klubski minus s 4,3 milijona evrov znižal na 896.515 evrov, ki jih bodo odplačali v novi sezoni.

»Lani je klub imel veliko dolgov. Spraševali smo se, kako nadaljevati delo. Sanacijski program smo začeli izvajati takoj po imenovanju – eden od ukrepov je bil zmanjševanje dolgov in povračilo ter dogovor z vsemi financerji, da smo zdržali poslovno leto. Uspeh je, da smo dolg bistveno zmanjšali in vzpostavili razmere, da se klub lahko posveti osnovnemu namenu in poslanstvu,« je bil na storjeno ponosen novi stari predsednik, ki se je pohvalil, da je Olimpija v tej sezoni samo z vstopnicami zaslužila skoraj milijon evrov!

»Kdor želi Olimpiji dobro, naj pride na tekmo! Tako ji lahko najbolje pomaga,« je sklenil.

Deli s prijatelji