VIJOLICE

Tavares poškodovan, Mariborčani v karanteno

Objavljeno 17. avgust 2011 09.15 | Posodobljeno 17. avgust 2011 09.15 | Piše: D. P.

V četrtek na Štajerskem gostuje škotski Glasgow Rangers

Tavares ostaja na Štajerskem

MARIBOR – Od nedeljskega dopoldneva so se tudi uradno začele priprave na veliki četrtek, kot to radi imenujejo v Mariboru. V četrtek jih čaka prvi obračun s škotskim Rangersom, skupni zmagovalec bo nadaljeval pot v Evropi (v ligi Evropa oziroma evropski liga), poraženec pa bo s sklonjeno glavo svojo kožo reševal na domači sceni.

Informacij jim ne manjka


Igralci vijolic so prejeli zgoščenke s posnetki tekem Rangersov, ki so že včeraj prišli na Štajersko. Tekmeca si je na delu ogledal tudi dvojec, analiza še sledi.

Trener Milanič se zaveda težkega dela


»Po tekmi proti Domžalam smo preusmerili misli k naslednji evropski preizkušnji. Do sobote o Škotih nismo govorili, zdaj smo fantom že predstavili značilnosti igre nasprotnika. V živo smo si ogledali njihovo zadnjo prvenstveno tekmo, imamo veliko videoposnetkov različnih tekem. Razmišljanje se od žreba ni spremenilo, zavedamo se, da nas čaka zahtevna preizkušnja, škotski nogomet je drugačen od našega,« pravi domači trener Darko Milanič.

Vijoličasta zasedba je včeraj trenirala dvakrat, danes jih čaka še en trening, potem pa pot v karanteno.

Kaj bo s kapetanom?

Mirnega spanca Milanič nima. Prvo ime Maribora Marcos Tavares ne ve, ali bo lahko igral. Kapetan vijoličastih ima težave s hrbtom, ki so se začele na tekmi proti Triglavu. Včeraj je bil opravljen tudi posebni pregled, jasno je, da gre za težave s sklepom med medenico in hrbtenico. Na tem predelu so trije ligamenti, pri enem je prišlo do vnetja in od tod izvirajo bolečine, ki onemogočajo vadbo najboljšemu strelcu SNL v prejšnji sezoni, še zapišejo na Nkmaribor.com.

Deli s prijatelji