TENIS

Srebotnikova in Peschkejeva zmagali

Objavljeno 18. junij 2011 22.32 | Posodobljeno 18. junij 2011 22.32 | Piše: Mi. S./STA

Za Srebotnikovo je to 26. turnirska zmaga med dvojicami na turnirjih

Katarina Srebotnik
LONDON – Velenjčanka Katarina Srebotnik in Čehinja Květa Peschke sta zmagovalki teniškega turnirja dvojic v Eastbournu, zadnjega pripravljalnega pred tretjim letošnjim grand slamom v Wimbledonu.

Srebotnikova in Peschkejeva sta morali danes dvakrat na teren; najprej sta v polfinalu ugnali Španki Mario Jose Martinez Sanchez in Anabel Medina Garrigues (6 : 4, 6 : 3), nato pa sta bili v finalu boljši še od ameriške naveze Liezel Huber in Lisa Raymond (6 : 3, 6 : 0).

Slovensko-češka kombinacija je letos osvojila že tri turnirje WTA (Auckland, Doha, Eastbourne), skupaj pa sta bili najboljši še lani v Indian Wellsu in New Havnu.

Hkrati je Srebotnikova v Eastbournu osvojila svoj jubilejni 30. naslov na turnirjih WTA, 26 jih ima med dvojicami, štirikrat pa je bila zmagovalka tudi med posameznicami (Estoril, Acapulco, Auckland, Stockholm).

Žemlji veliki met ni uspel

Drugemu najvišjeuvrščenemu slovenskemu teniškemu igralcu na lestvici ATP Gregi Žemlji iz Žirovnice se ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije za tretji veliki turnir sezone v Wimbledonu. V zadnjem, tretjem krogu ga je ugnal 10 mest višjeuvrščeni igralec, Južnoafričan Rik de Voest, s 3 : 1 v nizih.

Grega Žemlja je na odločilno partijo za vstop med 128 najboljših igralcev v Wimbledonu čakal kar dva dni. Zaradi dežja je bil dvoboj prestavljen tako v četrtek kot petek. V soboto je bil 146. igralec boljši s 6 : 2, 6 : 7 (5), 6 : 2 in 6 : 4, kar pomeni, da bo imela Slovenija v Wimbledonu le štiri predstavnike.

 

 

Blaž Kavčič in Polona Hercog bosta igrala med posamezniki, Hercogova tudi v dvojicah z Madžarko Greto Arn, Katarina Srebotnik se bo potegovala za edini članski veliki naslov, ki ji manjka v bogati zbirki, tako med pari kot v mešanih dvojicah, četrta slovenska igralka pa je Andreja Klepač. Igrala bo dvojice skupaj s Švedinjo Sofio Arvidsson.
Deli s prijatelji