ZAHOVIČEVA KRITIKA

Sodniki: Zgroženi in ogorčeni smo

Objavljeno 13. julij 2011 14.10 | Posodobljeno 13. julij 2011 14.10 | Piše: D. P.

Avtor(ji) obtožb bo(do) svoje argumente moral(i) predstaviti v disciplinskem postopku

Zlatko Zahovič
LJUBLJANA, MARIBOR – Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je po superpokalu ogorčeno okrcal sodnike in sodniško ogranizacijo, ki naj bi pripravljala teren za Olimpijo. Po Zahovičevem mnenju je vse pripravljeno, da Olimpija seže po naslovu prvaka.

Sodniki so ogorčeni, svoj odgovor pa so objavili na spletni strani Nogometne zveze.

Zakaj takšna komunikacija


»V ZNSS smo zgroženi in ogorčeni nad načinom komunikacije ter zlonamernostjo in neresničnostjo izjav predstavnikov NK Maribor. S tovrstnimi izjavami ne zdaj ne v prihodnje ne bomo javno polemizirali. Avtor(ji) obtožb bo(do) svoje argumente moral(i) predstaviti v disciplinskem postopku,« sporoča Združenje nogometnih sodnikov Slovenije.

Sodniki ne bodo popuščali pritiskom


ZNSS meni, da gre za pritiske, ki pa jim ne mislijo popustiti. »Tako kot doslej bomo tudi v prihodnje imeli za vse klube popolnoma enaka merila, čeprav se zavedamo, da komu iz t. i.velikih klubov, ki pričakuje privilegije, to ni po volji.« ZNSS, ki jo UEFA uvršča med najboljše sodniške organizacije v Evropi, bo tudi v prihodnje z vso odgovornostjo skrbela za regularnost tekmovanj, drugačni interesi posameznih klubov ali njihove uvrstitve pa je nikakor ne zanimajo.

Brezsmiselni poizkusi


V Maribor pa so poslali tudi jasno sporočilo: »Tistim, ki poskušajo manipulirati z nogometnimi sodniki za doseganje svojih parcialnih ciljev, ob tem jasno sporočamo, da takšni poskusi v Sloveniji ne bodo naleteli na plodna tla.«
Deli s prijatelji