VODA

Slovenski vaterpolisti bi radi med elito

Objavljeno 19. junij 2011 13.43 | Posodobljeno 19. junij 2011 13.43 | Piše: S. N./STA

V dodatnih kvalifikacijah si želijo Turke ali Francoze

Nasprotnik za dodatne kvalifikacije bo znan po nedeljskem žrebu
KRANJ – Slovenska vaterpolska reprezentanca se morda vendarle dviga iz krize, v kateri je v zadnjih letih. V okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 so slovenski vaterpolisti v Kranju remizirali z Nemčijo (7 : 7) in po več letih spet enakovredno igrali z eno od ekip iz širšega svetovnega vrha.

Napoved je lep obet pred jesenskim odločilnim krogom. Nemci so bili v Kranju favorizirani. Nedavno so na turnirju v Italiji izgubili le s Hrvaško, so pa odvzeli točko Italijanom na gostovanju in ugnali Avstralijo. Tudi v slovenski kvalifikacijski skupini so gladko dobivali vse tekme. Slovenija pa je tokrat presenetila prav vse poznavalce vaterpola, v končnici je vodila celo za dva gola in bila na pragu zmage, a so Nemci le tri sekunde pred koncem dosegli izenačujoči zadetek.

Po sobotni tekmi je bil vesel tudi center Teo Galič, ki je pohvalil borbene soigralce, žal pa mu je zapravljene priložnosti za zmago. Galič pa ni bil edini razpoloženi slovenski vaterpolist. Izstopal je vratar Luka Gržentič, svoje sta opravila Erik Bukovac in Matej Nastran, pa tudi mladi so uspešno spočili izkušene starejše in zdržali tudi pritisk, ko je bil izid zelo tesen.

Pred Slovenijo so dodatne kvalifikacije, kjer si želijo, da bi se spopadli s Francozi ali Turki.
Deli s prijatelji