NI NAJBOLJŠE

Slovenki razočarali na svetovnem prvenstvu

Objavljeno 17. julij 2011 15.43 | Posodobljeno 17. julij 2011 15.43 | Piše: D. P./STA

Markovičeva je bila v kvalifikacijah s preplezanimi vsemi petimi balvani deveta

Natalija Gros nima razloga za veselje
ARCO – Slovenska športna plezalka Natalija Gros je na svetovnem prvenstvu v Arcu v balvanskem plezanju zasedla končno 10., druga slovenska polfinalistka Mina Markovič pa 12. mesto. Obe Slovenki sta prvenstvo v tej disciplini končali pod pričakovanji, saj sta se nadejali uvrstitve vsaj v finale.

Slabše kot na Kitajskem

Najboljši slovenski športni plezalki sta v močni konkurenci izpadli iz finalnega boja ter svetovno prvenstvo v tej disciplini končali zunaj najboljše šesterice. Markovičeva in Grosova tako nista izboljšali dosežkov s svetovnega prvenstva izpred dveh let na Kitajskem.

Natalija imela le dve tekmi v nogah

Grosova z razpletom polfinala ni bila zadovoljna. Ni bila velika skrivnost, da si je zelo želela kolajne v disciplini, v kateri je bila leta 2008 evropska prvakinja. Vse svoje letošnje cilje je usmerila prav v svoje zadnje svetovno prvenstvo pred napovedanim koncem tekmovalne poti. Pred prvenstvom je tako nastopila le na dveh tekmah svetovnega pokala. V polfinale se je prebila z zadnjega mesta kvalifikacij, ki je še zagotavljal napredovanje, v katerem pa je zapravila veliko priložnost.

Markovičeva je bila v kvalifikacijah s preplezanimi vsemi petimi balvani deveta in boljša od reprezentančne kolegice. V polfinalu pa je tako kot Grosova začela odločno in je prva dva balvana preplezala do vrha, a se ji je nato ponesrečil naskok na vrh pri preostalih dveh balvanih in finale je splaval po vodi.

Zmaga v Nemčijo


Najboljša je bila Nemka Juliane Wurm. Za njo so se v finale uvrstile še Japonka Akijo Noguči, Američanka Sasha DiGiulian, Rusinji Jana Čerešnjeva in Olga Bibik ter Avstrijka Anna Stöhr.


Deli s prijatelji