ZMAGA

Serena Williams povozila Bartolijevo

Objavljeno 01. avgust 2011 12.05 | Posodobljeno 01. avgust 2011 12.05 | Piše: A. L./STA

Francozinjo je premagala v dveh nizih

Serena Williams in poraženka v finalu Marion Bartoli

STANFORD – Američanka Serena Williams je v finalu teniškega turnirja v ameriškem Stanfordu (721.000 dolarjev nagradnega sklada) premagala tretjo nosilko Marion Bartoli iz Francije s 7:5 in 6:1 ter po vrnitvi na teniška igrišča osvojila svoj prvi turnir. Po zmagi v Wimbledonu leta 2010 skoraj leto dni ni igrala.

Enostavno s Šarapovo

Zmaga nekdanje prve igralke sveta po dveh operacijah noge je bila še nekoliko slajša, saj je ugnala Bartolijevo, ki jo je letos v četrtem krogu Wimbledona izločila brez izgubljenega niza. Do finala je Američanka, pred turnirjem je bila na 169. mestu lestvice WTA, prišla dokaj lahko, saj je med drugim Rusinjo Marijo Šarapovo v četrtfinalu premagala s 6 : 1 in 6 : 3.

Mreža Bartolijeve, točka in niz Sereni

V finalu je naletela na močnejšo tekmico, ki ji je v tretji igri odvzela servis in povedla s 4 : 2. Potem ji je uspelo izenačiti na 4 : 4, čeprav je imela Francozinja dve možnosti za drugi odvzem servisa. Bartolijeva je še naprej igrala odlično in z brejkom povedla s 5 : 4. Sledili sta dve zaporedni uspešni igri Američanke. Francozinja je po zelo dolgi izmenjavi udarcev naposled naredila napako in žogico poslala v mrežo.

Drugi niz skoraj brez napake

V nadaljevanju je bila slika na igrišču povsem drugačna. Williamsova je v drugem nizu povedla s 5 : 0, preden je prvo igro dobila Francozinja, ki ji je razplet uvodnega niza povsem spodrezal krila. Američanka je na koncu po svojem servisu dobila dvoboj po uri in 22 minutah.

»Že pred dvobojem sem vedela, da bo ta dvoboj povsem drugačen, kot je bil tisti v Wimbledonu. Serena je v tem času zelo napredovala,« je razplet komentirala Francozinja.

Deli s prijatelji