ZMAJČEK

Sašo Filipovski za tri leta trener Olimpije

Objavljeno 18. junij 2011 11.58 | Posodobljeno 18. junij 2011 11.58 | Piše: S. N./STA

Kandidati za trenerja so bili še Aleš Pipan, Memi Bečirovič in Zmago Sagadin

Sašo Filipovski
LJUBLJANA – Na klop Uniona Olimpije se vrača Sašo Filipovski. Klub je s trenerjem, ki je v ljubljanskem evroligašu deloval že dobro desetletje, sklenil triletno pogodbo. Slovenski trener je kot pomočnik deloval v Ljubljani med letoma 1996 in 2004, nato pa za dve sezoni prevzel krmilo članske ekipe. Številne vrhunske rezultate je Filipovski dosegal tudi v tujini, zlati pri poljskem Turowu. Športno pot je nadaljeval tudi v Rusiji pri Lokomotivu in CSKA, lani pa je prevzel tudi mesto prvega trenerja v Rimu pri Lottomatici. Nasprotniki Uniona Olimpije za prihodnjo evroligo bodo znani že 7. julija, ko bo v Barceloni na sporedu žreb skupin.

Sašo Filipovski je svojo trenersko pot začel kot pomočnik trenerja Zmagu Sagadinu v Unionu Olimpiji leta 1996. Vlogo pomočnika trenerja je opravljal vse do leta 2003, ko je prevzel mesto glavnega trenerja, kjer je uspešno deloval vse do konca sezone 2004/2005. V tem času je dvakrat osvojil naslov slovenskega ligaškega prvaka in pokalnega zmagovalca, njegova ekipa pa je dobro delovala tudi v evroligi, saj so se v tem času enkrat veselili preboja med najboljših 16, drugič pa jim je do uvrstitve v osmino finala zmanjkala zgolj ena zmaga.

V turbulentnem času konec leta 2005 in v prvem delu leta 2006 se je kot glavni trener k Unionu Olimpiji vrnil Zmago Sagadin, Filipovski pa je ponovno deloval kot njegov pomočnik.
Deli s prijatelji