VRNIL SE JE

Sagadinov moto: 
Delo, delo, delo

Objavljeno 01. avgust 2011 23.06 | Posodobljeno 02. avgust 2011 09.45 | Piše: Drago Perko

Domžalski košarkarji so z novim trenerjem začeli priprave

Varovanci Zmaga Sagadina tudi po štirih kolih ostajajo brez zmage

DOMŽALE – Tu sem, da naredim veliko stvar in pomagam tem mladim fantom, da iz njih naredimo prave košarkarje. Materiala je dovolj, treba je le delati,« so bile prve mislil 59-letnega Zmaga Sagadina, najboljšega slovenskega trenerja. Vsaj tri sezone, takšno pogodbo je sklenil s predsednikom KK Helios Urošem Slavincem, naj bi Sagadin vodil ekipo iz Domžal.

Olimpijin ne, Helios čakal svojo priložnost

Želel je v Ljubljano, k prvi in edini pravi ljubezni, Olimpiji, a ga ta ni spustila v svoje nedrje. Dovolj je (očitno) bilo, podnebje pa ne pravo za Sagadinovo vrnitev. Vse to so s strani spremljali Domžalčani z direktorjem Ladom Gorjanom. Prvi stiki so bili vzpostavljeni po koncu finalnega turnirja mladincev, kjer je Helios segel do naslova državnega prvaka. »Zmago je bil navdušen, videl je potencial, ki ga je treba klesati,« se Gorjan spomni prvih stikov. Junija so si segli v roke.

Oslabljeni barvarji

»Ne bo nam lahko. Zbrali smo se prej kot tekmeci. Moje ekipe so bile vedno najbolje pripravljene, to pričakujem tudi v tej sezoni,« je bil del govora, ki ga je namenil igralcem. Teh se je zbralo 11, med njimi tudi Sandi Čebular, Blaž Črešnar, Drago Pašalić in Vjeko Petrovič. Mladinski reprezentant Tomaž Bolčina še ni okreval po bakteriji, ki ga je, skrita v primorski perutnini, prikovala za teden dni na bolniško posteljo. Manjkal je tudi Klemen Prepelič, ki je v članski vrsti Božidarja Maljkovića, Andreas Person je dobil vabilo v švedsko člansko vrsto, Matic Rebec pa navdušuje na kadetskem evropskem prvenstvu divizije B, kjer je s prostim metom pokopal Nizozemce in rešil Slovence za končno zmago z 59 : 58.

Sagadin ni zadovoljen z 11. in 12. mestom

»Dva tedna bomo ostali v Domžalah, tu imamo dobre razmere, potem pa v Rogaško Slatino, kjer je stalna baza Heliosa,« je še dodal Sagadin, ki ga slovenska mladinska in kadetska vrsta nista navdušili. Prva je na evropskem prvenstvu v Španiji dosegla 11. mesto, mladinci so bili 12. »Detajlov resda ne poznam, a 11. in 12. mesto nas ne more osrečiti ali zadovoljiti. Treba bo delati. Trdim, potencial imamo, tudi znanje, zato šteje samo delo, delo, delo!« sklene Sagadin, ki je po letu 2001 začel sploh prve priprave s slovenskim klubom na slovenskih tleh. Spomnimo – leta 2002 je zapustil Olimpijo, potem pa deloval v Crveni zvezdi, Lietuvos Rytasu, Anwilu, Zadru, vmes je bil tudi v Olimpiji.

Deli s prijatelji