EL CLASICO

Ronaldo bi stotega, Barca proti slabi tradiciji

Objavljeno 14. avgust 2011 18.21 | Posodobljeno 14. avgust 2011 18.21 | Piše: D. P.

Kraljevi klub je osvojil sedem superpokalov

Se bodo Katalonci veselili tudi nocoj?

MADRID – V Madridu je vse nared za nov El Clasico. V prvi tekmi španskega superpokala se bosta nocoj ob 22. uri udarila Real, pokalni prvak, ter aktualni državni prvak Barcelona. Zmagovalec bo znan pod dveh tekmah; povratna se bo igrala v Barceloni 17. 8., prihodnji vikend pa se že začenja nova sezona državnega prvenstva.

Prvič pred 19 leti

Tekmovanje se odvija od leta 1982. Barcelona je bila prvak devetkrat, Real sedemkrat. Barca je rekorder tudi med poraženci; kar sedemkrat je ostala po nastopu v finalu brez lovorike. Ako gre verjeti statistiki, je Real v boljšem položaju tudi nocoj. Z Barcelono se je do sedaj pomeril v superpokalu štirikrat – vsakič pa je na koncu osvojil lovoriko (v letih 1999, 1990, 1993, 1997).

Katalonci resni in disciplinirani


Barcelona se je podala na pot že dan pred tekmo, kar je jasen znak, kakšen pomen dajejo srečanju. V ekipi še ne bo Cesca Fabergasa, ki naj bi prispel v Španijo v ponedeljek.

Pomembna je prva tekma

Pep Guardiola, trener Barcelone, poudarja, da je prva tekma še kako pomembna. »Težko bi nadoknadili zaostanek 3 : 1 ali kaj podobnega.« Da je uvodna tekma resnično pomembna, priča tudi statistika. V zadnjih desetih letih je kar sedemkrat na koncu slavila ekipa, ki ji je pripadlo uvodno srečanje. Dvakrat je ekipa (Barcelona) nadoknadila minimalen zaostanek (0 : 1, 1 : 2) na povratni tekmi.

S kom na teren Jose Mourinho in Gudardiola?


Barcelona naj bi na tekmi nastopila v postavi Valdes, Abidal, Puyokl, Piqwuem Alves, Iniesata, Mascherano, Alcantara, Villa, Messi, Sanchez.

Real bo uvodni derbi odigral v zasedbi Casillas, Marcelo, Carvalho, Pepe, Arbeloa, Hkedira, Alonso, Di Maria, Ozil, Ronaldo, Benzema.

Bo zabil še stotič?

Prav Portugalec Ronaldo lovi svoj stoti zadetek v dresu belega baleta, do sedaj jih je zabil 99.

Deli s prijatelji