RAZPET

Rašo med Beogradom in Ljubljano

Objavljeno 01. avgust 2011 21.58 | Posodobljeno 02. avgust 2011 09.05 | Piše: Igor Đurović

Najbogatejši slovenski športnik dobil tretjega otroka in kupil hišo v Beogradu

Nesterović je od Grkov dobil odpravnino
Petintridesetletnega košarkarja Radoslava Nesterovića si v ljubljanski Olimpiji želita predvsem direktor kluba Janez Rajgelj in tudi novi (stari) trener Sašo Filipovski. »Sam sem izrazil željo in upam, da se bomo dogovorili. Gre pa seveda za finančne zadeve in zdaj je na potezi vodstvo kluba,« je povedal trener Olimpije, ki čaka na odločitev dolgoletnega reprezentanta, ta je v ligi NBA odigral 12 sezon. Zadnjo je nastopal v Olimpiakosu, kjer bi v prihodnji sezoni po pogodbi zaslužil milijon evrov, a so si Grki premislili in se raje odločili za odpravnino 50.000 evrov.

V Atenah se je rodila Nadja

Olimpijina ponudba za 400.000 evrov za sezono, levji delež zneska naj bi plačal še neznani podjetnik, je že nekaj časa na Raševem naslovu, ki seveda že dolgo ni več na ljubljanskih Fužinah. Potem ko si je rojeni Ljubljančan Nesterović že uredil lično domovanje v naselju Livada v Trnovem, je na elitni beograjski lokaciji na Vračaru kupil hišo, v kateri trenutno živi s številno mlado družinico. Boljša polovica dolgoletnega kapetana slovenske izbrane vrste Maja je namreč Beograjčanka; februarja je v Atenah povila drugo hčerko Nadjo, sestrico triletnemu Nikoli in dveletni Teodori.

Z eno nogo v srbski prestolnici so tudi Rašev oče Čedo, po rodu bosanski Srb, upokojenec Slovenskih železnic, mama Branka, ki je bila kot babica zaposlena v ljubljanski porodnišnici, ter sestra Aleksandra, ki že nekaj let dela na slovenski ambasadi v Beogradu.

Od Sagadina v Kinder


Rašo je iz kodeljevskega Slovana v začetku 90. let odšel v Partizan, pred sezono 1995/96 pa se je vrnil v Ljubljano in prestopil v Olimpijo, kjer si je takoj priboril pomembno vlogo. Po sezoni 1996/97, ko je z zmaji osvojil tretje mesto v evroligi, ni hotel podpisati dolgoročne pogodbe in zaradi spora s trenerjem Zmagom Sagadinom skorajda ni igral. Sledila sta prestop h Kinderju iz Bologne, s katerim je postal italijanski in evropski prvak, nato pa odhod v ZDA.
Deli s prijatelji