EKSKLUZIVNO

Preobrat: Lorbek bo na EP igral za reprezentanco

Objavljeno 12. julij 2011 16.18 | Posodobljeno 12. julij 2011 15.09 | Piše: S. N.

KZS je Lorbka pridobila s plačilom dodatne zavarovalnine

Lorbek je zadovoljen, ker je spor zglajen, na vprašanja novinarjev pa ni želel odgovarjati.
KRANJSKA GORA – Slovenija bo na evropsko prvenstvo odšla v precej močnejši postavi, kot se je to zdelo še včeraj. Preko noči je prišlo do preobrata na relaciji Erazem Lorbek - Košarkarska zveza Slovenije.

Od nedelje so s strani KZS letele strupene puščice proti družini Lorbek, napovedovalo se je, da bodo povedali vse, kar jim leži na duši. To naj bi obelodanili danes. Pa od tega ne bo nič.

Erazem je ves čas molčal, povedal pa je, da si želi le tega, da se ga razume in mu dovoli, da izpolni svoje sanje. Ki so vredne okoli 15 milijonov evrov, kolikor naj bi dobil za novo pogodbo v Barceloni.

Selektor Božidar Maljković Lorbeka ni želel poslušati, razlogi ga niso zanimali. Da pa je jutro pametnejše od večera in popoldneva, pa se je potrdilo tudi to pot. KZS in Lorbek sta se v torek zjutraj usedla za isto mizo, KZS bo plačala dodatno zavarovalnino za Lorbkovo pogodbo. Košarkar naj bi zahteval zavarovanje treh sezon pogodbe v Barceloni. KZS je obljubil, da bo po pravilih Fibe takoj uredil zavarovalnino za eno sezono, za ostalo pa bo tudi skušal narediti, kar je v njihovih močeh.

»Vesel sem, ker je Erazem držal obljubo v Barceloni, da bo igral. Bilo je nekih dilem, zdaj imamo jasno situacijo.«

Trenutno pa je poškodovan tudi reprezentant Matjaž Smodiš. Ima rahlo natrgano mišico, vendar naj bi bila poškodba v tednu dni že sanirana. Tako se bo reperezentanci pridružil čil in zdrav ter pripravljen na vse napore.
Deli s prijatelji