TENIS

Po dežju je Wimbledon končno zaživel

Objavljeno 22. junij 2011 17.36 | Posodobljeno 22. junij 2011 19.24 | Piše: I. P.

V Wimbledonu sta danes že zmagali Venus Williams in Marija Šarapova

Kim Cattrall si rada ogleda dobro teniško tekmo.
WIMBLEDON – Letošnji turnir v Wimbledonu prinaša kar nekaj zanimivosti. Igralci in igralke se zavedajo pomembnosti turnirja, ki jim lahko prinese veliko točk pa tudi denarja. Največ pozornosti žanjeta sestri Venus in Serena Williams, ki se po daljšem odmoru vračata na teniška igrišča. Venus je v maratonskem dvoboju zmagala proti 40-letni Japonki Kimiko Date Krumm (8 : 6 v odločilnem tretjem nizu).

Ena izmed medijsko najprepoznavnejših igralk, Maria Šarapova, je danes po hitrem postopku opravila z rojakinjo Ano Čakvetadze – prepustila ji je le tri igre.

Prva igralka sveta bo morala še marsikaj pokazati

Mnenja o trenutni prvi igralka sveta, Caroline Wozniacki, so deljena. Mnogi so mnenja, da je ena izmed slabših prvih igralk sveta igralk, se pa njena podoba medijsko dobro prodaja, tudi za velika podjetja, kot je na primer družba Turkish Airlines, je posnela kar precej reklam.

Zaradi neugodnega vremena se na turnirju igrajo šele nekatere tekme prvega kroga. Polona Hercog je proti Švedinji Johanni Larsson izgubila prvi niz v podaljšani igri (na 3), drugega pa je dobila s 6 : 3.

Deli s prijatelji