SELEKTOR BO

Piki v arabski hokej

Objavljeno 02. avgust 2011 21.25 | Posodobljeno 02. avgust 2011 23.30 | Piše: Boštjan Fon

Srdjan Kuret se bo po novem preselil na ledene ploskve Arabskega polotoka

Piki se bo za nekaj časa moral odpovedati svinjini

LJUBLJANA – Legendarna je tista, ki jo je na svoj račun izrekel Srdjan Kuret: »V Mariboru sem bil takšna zvezda, da je v Orlu strop še zdaj ožgan, tako so mi flambirali večerje.« Iz dobro obveščenih krogov smo izvedeli, da se 53-letni ljubitelj plamenečih jedi, za kolege Piki, seli na Arabski polotok.

Registrirani lobist, kandidat na volilnih listah SDS, hokejski reprezentant Jugoslavije in nekdanji kapetan HK Olimpija je bil pred koncem kariere član še mariborskega hokejskega kolektiva in pred dvema letoma celo športni direktor bosanske hokejske zveze, ki vodi štiričlansko hokejsko ligo. Kot športni funkcionar je bil prvi generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije med letoma 1993 in 1996, njen podpredsednik od leta 2006 ter predsedujoči od novembra 2008 do marca 2009.

Pakira za Dubaj

Te dni pa v kovčke pospravlja najnujnejše stvari za pot v Dubaj, kjer ga čaka položaj selektorja reprezentance Združenih arabskih emiratov, ki ga je do nedavnega zasedal švedski trener Matti Flageström. Kuretu naj bi do selitve pomagal Ernest Aljančič, nekdanji predsednik HZS; nekateri dobro poučeni trdijo, da gre prej za hiter umik iz krogov slovenskega hokeja, kjer naj ne bi bil preveč priljubljen pri novem vodstvu. Aljančič je Kureta leta in leta pošiljal na kongrese mednarodne hokejske zveze IIHF in mu je bil Piki kot oproda, Aljančič pa je znan kot Slovenec, ki ima največ zvez in vpliva v mednarodnih hokejskih krogih.

Klub z muhastim predsednikom

Kuret bo vodil reprezentanco, ki je svojo prvo uradno tekmo odigrala leta 2007 proti Tajski na Kitajskem in zmagala s 4 : 0. Vodil bo zvezdnike, kot sta Juma Al Dhaheri in Ali Mubarek Al Mazroue. Reprezentance Emiratov ne bo lahko voditi, predvsem zaradi muhastega predsednika Ahmeda Al Mazroueia, seveda polnega denarja, kakor se za fanta iz družine šejkov spodobi. Ahmed namreč ni le funkcionar, temveč tudi navdušen hokejist moštva Al Wahda, saj bije trde boje z moštvom Mighty Camels, ki je nekakšna arabska različica obračuna Olimpije proti Jesenicam. Letos reprezentanca ni nastopila na svetovnem prvenstvu najnižje divizije, ker so bili v isti skupini kot reprezentanca Izraela, s katerim so politični nasprotniki.

Deli s prijatelji