BRAZILIJA 2014

Pele kot častni ambasador svetovnega prvenstva

Objavljeno 27. julij 2011 13.21 | Posodobljeno 27. julij 2011 13.21 | Piše: Mi. S.

Legendarni 70-letni Brazilec je z veseljem sprejel častni naziv

Pele takšne časti ni mogel zavrniti

RIO DE JANEIRO – Nogometna legenda, Brazilec Pele, je sprejel prestižni poziv brazilske predsednice Dilme Ruosseff, ki ga je prosila, ali bi deloval na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2014 kot častni ambasador.

Čast, ki je ni mogel zavrniti

Pele, ki je star že spoštljivih 70 let, je izjavil, da takšne časti nikakor ni mogel zavrniti. »Od prvega svetovnega prvenstva, na katerem sem igral, leta 1958, sem vedno zastopal Brazilijo. To je velika odgovornost, zato nisem mogel zavrniti takšnega poziva,« je rekel legendarni nogometaš.

Kritike in negodovanja na stran

Brazilec je svojim domačinom sporočil, da morajo biti ponosni na to, da bodo gostili svetovno prvenstvo, in naj se odrečejo nekonstruktivnim kritikam in neutemeljenemu nerganju.

Pele je logični izbor

Minister za šport Orlando Silva je izjavil, da je Pele vsekakor logični izbor zaradi vsega, kar je naredil za Brazilijo in nogomet. »Pele je človek, ki ga zaradi nogometa vsi poznajo, kakor nalašč je za vlogo častnega ambasadorja meni Silva.

Pele je v dresu Brazilije osvojil tri naslove svetovnega prvaka (leta 1958, 1962, 1970) in je najboljši strelec vseh časov.
Deli s prijatelji