DIVJE VODE

Novakova svetovna prvakinja, Debeljak in Brus drugi oziroma tretji

Objavljeno 31. julij 2011 18.23 | Posodobljeno 31. julij 2011 18.23 | Piše: A. L./STA

Kanuistka Anja Kancler ostala tik pod zmagovalnim odrom

Ajda Novak
OPAVA – Tudi zadnji dan mladinskega svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Opavi je minil v znamenju uspeha slovenske reprezentance. Na posamični šprinterski tekmi je kajakašica Ajda Novak postala svetovna prvakinja, med kajakaši pa sta si drugo in tretje mesto priveslala Vid Debeljak in Simon Brus.

Drugo prehitela za sekundo in pol

Mladinsko SP v Opavi bo slovenski ekipi ostalo v lepem spominu. Zadnji dan prvenstva so v posamičnih šprinterskih preizkušnjah Slovenci osvojili tri kolajne. Najžlahtnejšo si je med kajakašicami priveslala Ajda Novak, ki je bila od najbližje zasledovalke Melanie Mathys iz Švice hitrejša za več kot sekundo in pol. Tretje mesto je osvojila domačinka Klara Padourova. Poleg Novakove so nastopile še tri slovenske tekmovalke. Dobitnica srebrne kolajne v klasični kanuistični preizkušnji, Anja Kancler, je zasedla 12. mesto, Neža Vrevc je bila 17., Tonka Kadilnik pa 24.

Ekipno zlata

Velik uspeh sta med kajakaši dosegla tudi Vid Debeljak in Simon Brus, ki sta na tem prvenstvu že osvojila zlato ekipno kolajno v spustnem šprintu. Tokrat sicer nista prišla na najvišjo stopničko. Vid Debeljak je zasedel drugo mesto, za zlato kolajno je zaostal za vsega osem stotink sekunde, tretji pa je bil Simon Brus, ki je za zmagovalcem Andrejem Malekom zaostal 45 stotink sekunde. Dobro sta nastopila tudi preostala slovenska predstavnika, saj sta oba končala tekmo med najboljšo deseterico. Rok Markočič je bil osmi, Simon Oven pa deveti.

V klasičnem najboljši Žganjar

V konkurenci kanuistov je izmed Slovencev najbolje nastopil tretjeuvrščeni s klasične tekme Luka Žganjar, ki je v šprintu zasedel peto mesto. Med prvo deseterico je bil tudi Andrej Črepinšek, ki je bil deveti, Žiga Taljat je bil 20., Jure Kljun pa 25. Zmagal je Francoz Antoine Demateis, drugi je bil Čeh Vladimir Slanina, tretji pa še en Francoz Anthony Ruiz.

Kanclerjeva tik za stopničkami

Med kanuistkami je Anja Kancler, edina slovenska predstavnica, tekmo končala na četrtem mestu. Zmagala je Francozinja Marjolaine Hecquet, druga je bila Čehinja Eliška Čapakova, tretja pa še ena domačinka Denisa Foltysova.

Deli s prijatelji