ATP

Noletu poškodba, Murrayju Cincinatti

Objavljeno 21. avgust 2011 22.47 | Posodobljeno 21. avgust 2011 22.47 | Piše: A. R. K./STA

Srb je Škotu predal dvoboj

Poškodba prvega igralca sveta
CINCINATTI – Najboljši britanski teniški igralec, Škot Andy Murray, je zmagovalec močnega teniškega mastersa v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,6 milijona ameriških dolarjev. Četrti nosilec je v današnjem finalu slavil, potem ko je prvi nosilec Srb Novak Đoković dvoboj predal zaradi poškodbe po Murrayjevem vodstvu s 6 : 4, 3 : 0.

Murray je vpisal zmago na mastersu po eni uri in 12 minutah dvoboja, v katerem je Otočan v celoti imel premoč proti favoriziranemu tekmecu. Đoković je v sijajni letošnji sezoni vpisal šele drugi poraz v 59 dvobojih na turnirjih in prvega na mastersih. Skupno je osvojil devet turnirskih zmag.

V polfinalu Rolanda Garrosa je Srba premagal Švicar Roger Federer. V letošnji sezoni je sicer zmagal na petih mastersih serije 1000. Pred Montrealom, kjer je prvič igral kot številka 1 z lestvice ATP, je slavil že v Indian Wellsu, Miamiju, Madridu in Rimu. Zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije in Wimbledona tako ostaja pri 57 zmagah letos.

Tako kot leta 2008 je Murray v finalu teniškega turnirja v Cincinnatiju premagal Đokovića. Prvi igralec sveta je sicer že po koncu prvega niza zaradi bolečin v rami zahteval zdravniško pomoč. Murray se je veselil 18. turnirske zmage.
Deli s prijatelji