POHVALNO

Na Jesenicah za otroke 24 ur v vodi

Objavljeno 17. junij 2011 18.35 | Posodobljeno 17. junij 2011 18.35 | Piše: Boštjan Fon

V vodo ob 23.30 tudi novinar Slovenskih novic

Takole se bo menjalo do sobote do 16. ure.
JESENICE – Točno ob 16. uri se je na kopališču Ukova na Jesenicah pričel 24-urni plavalni maraton v organizaciji Kluba ljubiteljev laškega piva Jesenice. Štartnina vseh sodelujočih gre v sklad, ki bo omogočil letovanje otrok iz socialno šibkejših otrok jeseniške občine v letovišču Pinea v Novigradu.

Prvič leta 1977

Štarter dobrodelnega plavalnega maratona je bil Franci Fon, organizator prvega plavalnega maratona na Jesenicah v letu 1977. Jeseničani so v petih naslednjih letih prignali plavalno maratonsko štafetno plavanje do 50 ur, potem pa jim je zmanjkalo denarja za organizacijo. Ob 30-letnici prvega plavalnega maratona so leta 2007 ponovili akcijo, danes pa so na Ukovi plavanje združili z dobrodelnostjo.

Za otroke

»Tokrat smo našo prireditev zastavili drugače, ne da bomo denar porabljali, temveč ga bomo zbirali za otroke, na kar smo zelo ponosni. Sodelovanje v akciji so nam potrdili nekateri jeseniški športni klubi, ki bodo prišli do plavalnih metrov ponoči,« je povedal glavni organizator dobrodelnega plavalnega maratona Egon Kepic, ki je skupaj s predsednikom Kluba ljubiteljev laškega piva Jesenice Markom Štojsem preplaval uvodnih nekaj sto metrov.

Pri projektu sodelujejo tudi Slovenske novice, poleg poročanja so v štafeto dobrodelnih plavalcev dodali tudi novinarja Boštjana Fona, ki ima svojo izmeno v bazenu Ukova od 23.30 do polnoči.
Deli s prijatelji