ODLOČENO

Na igrišču bodo naši fantje poslušali Jako Lakoviča

Objavljeno 21. julij 2011 21.55 | Posodobljeno 21. julij 2011 22.30 | Piše: T. L./STA

Kapetan Lakovič bo imel še dva pomočnika: Jagodnika in Smodiša

Jaka Lakovič bo že drugič zapored kapetan naše reprezentance

PTUJ – Petnajst slovenskih košarkarjev, ki se pripravljajo na Ptuju, je na tajnem glasovanju izbralo kapetana in dva pomočnika. Kapetanska čast je drugič zapored – po lanskem svetovnem prvenstvu v Turčiji – pripadla Jaki Lakoviču, prvič pa bo ta imel tudi dva pomočnika, ki bosta Goran Jagodnik in Matjaž Smodiš.

Kapetan kot zrcalo izbrane vrste

»Zelo sem ponosen, da so me igralci določili za kapetana, bi pa ob tem poudaril, da imam dva pomočnika, ki bi prav tako lahko bila kapetana, to sta Goran Jagodnik in Matjaž Smodiš. Mislim, da bomo vsi trije dobro vodili to reprezentanco,« je dejal Ljubljančan. V nadaljevanju je govoril o nalogah, ki jih ima vodja ekipe: »Ta mora biti zgled vsem reprezentantom oziroma zrcalo naše izbrane vrste. V nekaterih primerih pa mora, če je kaj narobe, tudi udariti po mizi.«

Še dva dni do prvega obračuna

Že čez dva dni reprezentanco čakata prvi pripravljalni tekmi letos, obračuna s Poljsko in z Makedonijo. S prvo se bo četa Božidarja Maljkovića pomerila v soboto ob 20.00 v dvorani Ljudski vrt na Ptuju, z Makedonci pa dan kasneje v dvorani Kidričevo.

Deli s prijatelji