KOŠARKA

Markota ostaja v Ljubljani

Objavljeno 06. avgust 2011 19.37 | Posodobljeno 06. avgust 2011 19.37 | Piše: Mo. S./STA

Olimpijo letos čaka težka evroligaška skupina

Damir Markota, levo
LJUBLJANA – Hrvaški košarkar Damir Markota bo še eno sezono nosil zeleno-beli dres ljubljanskega Uniona Olimpije. Iz kluba so sporočili, da so s krilnim centrom, ki je v prejšnji sezoni evrolige dosegal v povprečju po 8,5 točke in 4,5 skoka na tekmo, sklenili novo enoletno pogodbo.

»Vesel sem, da bom kariero nadaljeval v Ljubljani, kjer smo lani pisali pravo košarkarsko pravljico, ki jo bo letos težko ponoviti. Imamo težko in atraktivno evroligaško skupino, liga NLB je še močnejša kot lani. Lepo je igrati za klub, kot je Union Olimpija, v fantastični dvorani pred tako številnimi gledalci. Imel sem nekaj ponudb, a sem se zaradi dobre izkušnje iz lanske sezone, bližine doma in dobre ekipe, ki jo klub gradi, odločil za Ljubljano,« je dejal 25-letni in 210 centimetrov visoki košarkar.

Markota je kariero začel v zagrebški Ciboni, bil tudi član ekipe NBA Milwaukee Bucks, nato je odšel v ruski St. Peterburg, se vrnil v Zagreb, nato eno sezono preživel pri španskem Bilbau, lani pa je prišel v Ljubljano.

Deli s prijatelji