PRED KONCEM

Marko Baloh je vstal od mrtvih

Objavljeno 23. junij 2011 09.41 | Posodobljeno 23. junij 2011 09.41 | Piše: Lovro Kastelic, B. F., T. L.

Tako izenačenega Raama še ni bilo, pravijo poznavalci

Marko Baloh
CHILLICHOTE – Bitka na Raamu se nadaljuje, natančneje, nadaljuje se troboj Marko Baloh, Gerhard Gulewitz (Avstrija), Alberto Blanco (ZDA). In Marko se ne predaja!

V zvezni državi Ohio se namreč plete pravi triler. Marko Baloh je očitno vstal od mrtvih, prehitel je Blanca, ki vozi z opornico, približuje pa se tudi že Gulewitzu. Poznavalci pravijo, da se tako izenačen Raam še ni zgodil.

In še ena razveseljiva novica za Marka: ker je slovenska ekipa v torek zjutraj naletela na delo na cesti, so zaradi čakanja izgubili ogromno časa. Na pritožbo slovenske ekipe Marku pripada 1 ura in 19 minut kredita.

Čez časovno postajo v razmaku sedmih minut

Zadnji podatki iz ZDA, kjer poteka ena najbolj peklenskih preizkušenj človeške fizične in psihične vzdržljivosti, kolesarska dirka Raam, od zahodne do vzhodne obale Amerike le na kolesu v eni sami etapi, govorijo, da se bo v noči, ki je pred kolesarji, naš Marko Baloh boril za drugo mesto v skupni razvrstitvi posameznikov.

Skupaj z Blancom in Gulewiczem je v razmaku samo sedmih minut Baloh prevozil časovno postajo v mestecu Chillichote in ima tako do konca pred seboj še 11 časovnih postaj oziroma 813 kilometrov. Njegova povprečna hitrost znaša 14,25 km/h.

Strasser prepričljivo prvi


Razplet dirke bodo krojile taktične poteze vodij moštev, ki bodo odločali o tempu napredovanja in počitkih ter morebitnih daljših postankih za spanje. Ker kolesarji vozijo skupaj oziroma v razmaku le nekaj minut, je kontrola nad nasprotniki lažja in se tako odločitve sprejemajo hitro na podlagi razmer v nasprotnih taborih.

Še vedno vodi Christoph Strasser, ki je prevozil časovno postajo Grafton in ima pred zasledovalci nekaj več kot 300 kilometrov prednosti, ki si jih je nabral kmalu po pričetku dirke. S tem je tudi taktiziranje njegovega moštva lažje, saj obilna prednost zagotavlja možnost daljših počitkov.
Med elitno skupino posameznikov, kjer je štartalo 22 tekmovalcev, je doslej odstopil le en predstavnik, vendar pa je razlika med vodilnim in trenutno 21., Avstralcem Mickeyjem Campbellom 1281 kilometrov.

V ženski konkurenci je na trasi samo še Američanka Kathy Roche-Wallace, ki je trenutno na delu proge med Greenvillom in Effingamom v zvezni državi Illinois.
Deli s prijatelji