VIJOLICE

Mariborčani odpravili Dudelange, Ibraimi zabil evrogol

Objavljeno 13. julij 2011 01.27 | Posodobljeno 13. julij 2011 01.27 | Piše: D. P./STA

Povratna tekma bo na sporedu prihodnji torek ob 18. uri

Vijolice dosegle pomembno zmago
MARIBOR – Nogometaši Maribora so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu premagali F91 Dudelange z 2 : 0 (2 : 0).

Kvalifikacije za ligo prvakov, 2. krog, 1. tekma, Maribor:

FC Maribor – F91 Dudelange 2 : 0 (2 : 0)
1 : 0 Arghus (36.), 2 : 0 Ibraimi (45.)

Mariborski nogometaši so si pred povratno tekmo prihodnji torek v Luksemburgu priigrali lepo prednost. Vseskozi so bili boljši nasprotnik na igrišču, vendar pa se kar nekaj igralcem pozna, da še niso v pravi formi. Gostje so v ključnih minutah poskušali igrati grobo, kar pa ni obrodilo sadov.

V prvem polčasu so več od igre imeli Mariborčani, ki so si pripravili tudi nekaj lepih priložnosti. Že v peti minuti je Robert Berič lepo podal v kazenski prostor, a je bil Dejan Mezga nenatančen. Minuto kasneje so zapretili Luksemburžani, Sofian Benzouien je po samostojnem prodoru nevarno streljal, a je Arghus žogo odbil v kot. V osmi minuti sta pred vrati Dudelangea lepo kombinirala mariborski kapetan Marcos Tavares in Mezga, Aleksander Rajčević pa je predložek z glavo poslal mimo desne vratnice. Tri minute kasneje je Agim Ibraimi izvajal kot za domače, a je Željko Filipović meril čez gol.

V 32. minuti so najresneje zapretili gostje, ko je Bryan Melisse streljal z 18 metrov, je žoga spremenila smer ob posredovanju domače obrambe in zadela vratnico. V 36. minuti pa je veselje preplavilo mariborske tribune, ko je Ibraimi z roba kazenskega prostora izvajal prosti strel, lepo našel Brazilca Arghusa, ta pa je z glavo dosegel gol za 1 : 0. Tri minute kasneje je znova sledila lepa akcija mariborskih nogometašev, ko je Mezga poslal dolg predložek pred luksemburška vrata, a je bil Berič na napačni nogi. V 45. minuti so se znova veselili domači navijači. Ibraimi je po prekršku nad Beričem z roba kazenskega prostora izvajal prosti strel in z neposrednim udarcem na gol presenetil gostujočega vratarja Jonathana Jouberta.

Ibraimi zabija za 2 : 0Drugi polčas so podjetneje začeli Luksemburžani, ki so si v 50. minuti pripravili lepo priložnost, a je Benzouien iz neposredne bližine streljal čez gol Marka Pridigarja. V 51. minuti je sledila še ena nevarna akcija gostov, a je Pridigar uspešno posredoval z izbijanjem. V 60. minuti so spet poskusili domači. V sredino je podal Ibraimi, a je bil Tavares nekoliko prepočasen. Gostje so vseskozi vršili pritisk, a njihove akcije niso imele zaključka. Strnjena mariborska obramba je napadalce Dudelangea ustavljala že pred kazenskim prostorom, zaključne strele gostov pa je dobro ustavljal tudi Pridigar.

V 68. minuti so domači poskusili preko Ibraimija, ki je poslal predložek v petmetrski prostor, a je vratar Joubert dobro posredoval, v golu pa se je znašel le Berič. Tudi minuto kasneje bi lahko domači povečali prednost, ko je z močnim strelom z 18 metrov poskusil Cvijanović, a je goste rešila prečka. V 82. minuti je bil po le minuti po vstopu v igro za gostujoči gol nevaren Velikonja, ki se je sam znašel pred Joubertom, a je bil slednji na pravem mestu. Do konca rednega dela tekme in tudi v štiriminutnem sodnikovem podaljšku so gostje še nekajkrat poskusili, vendar tudi njihova nekoliko bolj groba igra ni prinesla znižanja izida.

Povratna tekma bo na sporedu prihodnji torek ob 18. uri v Dudelangeu na stadionu Jos Nosbaum, ki sprejme 4650 gledalcev.
Deli s prijatelji