PRIPRAVLJALNA TEKMA

Lorbek brez zavarovanja najkoristnejši igralec

Objavljeno 25. julij 2011 09.51 | Posodobljeno 25. julij 2011 09.51 | Piše: D. P.

Proti Makedoncem je v koš nasul 20 točk

Erazem Lorbek se bo moral skorajda zagotovo odpovedati nastopu za Slovenijo

Erazem Lorbek je v nedeljo zvečer zaigral za Slovenijo na pripravljalni tekmi, četudi zavarovanje zanj še ni urejeno. »Pa še bo,« je dejal po srečanju, na katerem je Slovenija s 83 : 71 odpravila Makedonce, Lorbek pa je bil najkoristnejši igralec srečanja.

Šolal Makedonce

»Ves teden sem treniral in se pripravljal za to. Selektor Božidar Maljković je ocenil, da bom v soboto počival, v nedeljo pa igral,« je povedal Lorbek, ki je navdušil v napadu (20 točk), kjer je nekajkrat šolal makedonske centre.

Spet se bodo sestali s predstavniki KZS

Potrdil je, da se bodo v teh dneh, najverjetneje že danes, sestali predstavniki Košarkarske zveze Slovenije in njegov menedžer Stefano Lupatteli. Potrebno je rešiti dodatno zavarovanje. »Skok in igra v obrambi nista taka, da bi nam vlivala optimizem. To moramo nujno popraviti,« pa je bil kritičen do igre Slovenije, ki je z dvema zmagama tudi zmagovalka turnirja Primus.

Pred slovensko vrsto sta dva dneva počitka. Erazem ju bo namenil družini, ki jo zelo pogreša, potem pa se bo z dogovorom s KZS in z rešenim zavarovanjem odpravil do Litve.

Deli s prijatelji