PORAZ

Kavčič v Umagu le še v dvojicah

Objavljeno 26. julij 2011 23.42 | Posodobljeno 26. julij 2011 23.47 | Piše: P. P./STA

Najboljšega slovenskega tenisača je premagal Argentinec Carlos Berlocq

Blaž Kavčič med dvobojem
UMAG – Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je že v 1. krogu končal nastope na turnirju ATP v Umagu z nagradnim skladom 450.000 evrov. V uvodnem dvoboju je moral Kavčič, 75. igralec sveta, priznati premoč Argentincu Carlosu Berlocqu (83. na ATP), ki je po več kot treh urah in pol zmagal s 6 : 4, 6 : 7 (7) in 6 : 4.

To je bil sploh prvi medsebojni dvoboj Kavčiča in Berlocqa. Slednji je prvi niz začel odlično in hitro povedel s 4 : 1. Toda Kavčič se ni pustil, izenačil je na 4 : 4, v končnici niza pa spet popustil, kar je Argentinec unovčil za dve zaporedni igri in niz.

Drugi niz je bolje začel Slovenec in v tretji igri odvzel servis tekmecu za vodstvo z 2 : 1, toda že v naslednji igri je Berlocq vrnil z enako mero in izenačil na 2 : 2. Izenačen dvoboj je sledil vse do konca 12. igre, tako da je sledila podaljšana igra, v kateri je bil Kavčič boljši z 9 : 7.

Tretji niz se je spet začel po željah Argentinca, ki je spet takoj povedel z 2 : 0. Toda to ni vrglo iz tira borbenega Kavčiča, ki je takoj izenačil na 2 : 2 in nato dobil še igro na svoj servis za 3 : 2. A vse to le ni dalo dovolj elana slovenskemu igralcu. V deveti igri je Kavčič namreč spet izgubil igro na svoj servis, kar je tudi odločilo dvoboj v Berlocqovo korist.

Kavčič pa še ni povsem končal nastopov v Umagu, saj skupaj s Čehom Jaroslavom Pospišilom igra tudi v konkurenci dvojic, kjer se je že uvrstil v 2. krog.

Deli s prijatelji