V VODI

Kauzer tretji, a prvak v skupnem seštevku

Objavljeno 13. avgust 2011 19.59 | Posodobljeno 13. avgust 2011 20.30 | Piše: D. P./STA

Janoš Peterlin, Jure Meglič ter Simon Brus so razočarali

Peter Kauzer je še enkrat opravil z vso konkurenco

PRAGA – Slovenski kajakaš Peter Kauzer se je drugi dan zadnje tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi kot edini Slovenec prebil v finale. Tam je bil tretji, zaostal (1,42 sekunde) je le za zmagovalcem, Čehom Vavrinecom Hradilekom, in drugouvrščenim Italijanom Danielejem Molmentijem.

Z minimalno prednostjo prvak svetovnega pokala

»V igri je bil tudi skupni seštevek svetovnega pokala in uspelo mi je ubraniti majhno prednost pred Vavrinecom, premagal sem ga za eno točko. Vesel sem, da mi je spet uspelo slaviti v svetovnem pokalu,« je še povedal Kauzer, ki tako precej dobre volje pričakuje septembrsko svetovno prvenstvo v Bratislavi.

V mislih le SP v Bratislavi

Kauzer v vseh pogovorih pove, da bo prav svetovno prvenstvo glavni cilj sezone. Na tej progi se Kauzer dobro počuti, zato želi seči visoko, vse tja do kolajne tudi na Slovaškem.

Skromna trojica

Manj zadovoljni so bili njegovi trije reprezentančni kolegi, ki so ostali brez finala v Pragi. Janoš Peterlin je pristal na 16., Jure Meglič na 25. in Simon Brus na 40. mestu.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinalne in finalne vožnje kajakašic in dvojcev. Slovenske barve bodo zastopali kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič ter dvojca Luka Božič in Sašo Taljat ter Simon Hočevar in Dejan Kralj.

 

Deli s prijatelji