GRAND SLAM

Katarina Srebotnik slavila v Wimbledonu

Objavljeno 02. julij 2011 22.44 | Posodobljeno 02. julij 2011 23.25 | Piše: Ma. F./STA
Ključne besede: Katarina Srebotnik

Srebotnikova je dosegla svojo prvo zmago na turnirjih za grand slam v ženskih dvojicah

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke
WIMBLEDON – Slovenka Katarina Srebotnik in Čehinja Květa Peschke sta zmagovalki letošnjega tretjega teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Drugo postavljena slovensko-češka naveza je v današnjem finalu dvojic premagala nemško-avstralsko kombinacijo Sabine Lisicki in Samantha Stosur s 6 : 3 in 6 : 1.

Srebotnikova je v Wimbledonu dosegla svojo prvo zmago na turnirjih za grand slam v ženskih dvojicah. Pred tem je bila zelo uspešna v mešanih dvojicah, saj je skupaj z Južnoafričanom Pietom Norvalom leta 1999, s Srbom Nenadom Zimonjićem pa leta 2006 in 2010 slavila na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, v svojih vitrinah pa ima še dve turnirski zmagi na največjih in najprestižnejših teniških turnirjih na svetu: z Američanom Bobom Bryanom je zmagala na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku leta 2003, s srbskim teniškim igralcem s kanadskim potnim listom Danielom Nestorjem pa tudi na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Srebotnikova in njena češka partnerica sta prevladovali v današnjem finalnem obračunu. V prvem nizu sta jima tekmeci na nasprotni strani, ki sta v sobotnih zgodnjih popoldanskih urah dokončali v petek prekinjeni polfinalni dvoboj proti hrvaški Novozelandčanki Marini Eraković in Tajki Tamarine Tanasugarn, še dokaj enakovredno zoperstavili, v drugem pa se je tehtnica odločno nagnila na stran Srebotnikove in Peschkejeve, ki sta po uri in osmih minutah igre zmagali s 6 : 3 in 6 : 1.

Deli s prijatelji