NAVZDOL

Iz Kranjske Gore
 so padli v brezno

Objavljeno 03. avgust 2011 21.25 | Posodobljeno 04. avgust 2011 08.00 | Piše: Drago Perko

Ženski košarkarski prvak se spušča na nižjo kakovostno raven

Goran Jovanovič je razočaran

KRANJSKA GORA – Trikratni državni prvak v ženski košarkarski ligi KK HiT Kranjska Gora (prvakinje tudi letos) se poslavlja s prizorišča in od visokih mest. Denar je pošel, bolj ali manj pa bo vse padlo na nizko (rezultatsko) raven.

Kaj je počela uprava?

»Nisem zadovoljen, ampak nesrečen, a izhoda nisem več videl. Odločil sem se za odstop,« je ogorčen trener Goran Jovanovič, tako rekoč soustanovitelj kluba in ekipe iz Kekčeve dežele. Ni mu vseeno – od leta 2006, pet let je od tedaj, so bili trikrat državni prvaki, letos pa so temu dodali še pokalni naslov. V sezoni 2009/10 so bili peti v mednarodni košarkarski ligi, le ena zmaga jih je ločila do finalnega turnirja. »Uprava ni naredila skoraj ničesar. Naših rezultatov ni hotela ali pa ne znala unovčiti,« se priduša Jovanovič.

Obeti so bili veliki

Pa je še aprila letos kazalo povsem drugače. Klubsko vodstvo je obljubilo, da bo ekipa še naprej ostala v bolj ali manj identični zasedbi. A je ostalo zgolj pri besedah oziroma besedičenju. »Igralke so odšle, četudi je bilo dogovorjeno, da se zadrži jedro in naredi ekipa za novi dvoletni ciklus,« se spominja obljub letošnje pomladi. Klubsko vodstvo ni precej zgovorno, a puške v koruzo ne mečejo. Pravijo, da Jovanovič v resnici sploh ni mogel odstopiti, ampak mu je potekla pogodba, te pa niso podaljšali. Ob tem še dodajo, da bo ta ali prihodnji petek jasno, kaj in kako bo s klubom.

Jovanovič in Haskič v Avstrijo

»Košarka se bo še igrala, je pa jasno, da tako visoko ne bomo več mogli seči.« Jovanovič in njegov pomočnik Emir Haskič bosta poiskala nove izzive. Prvi se seli v Avstrijo, čez Karavanke pa naj bi se oziral tudi Haskič. Še en dokaz, da je lažje biti prerok na tuji zemlji kot v domači vasi.

Deli s prijatelji