PRVA SLOVENSKA LIGA

Gorica z avtogolom do izenačenja, Maribor premagal Nafto

Objavljeno 24. julij 2011 00.25 | Posodobljeno 24. julij 2011 00.25 | Piše: P. J./STA

Goričani so zatresli svojo in nasprotnikovo mrežo

Goričani kaznovani, Štajerci do točk
NOVA GORICA, LENDAVA – Prav tako kot v Velenju pa so v drugem krogu srečali HIT Gorica in Mura ter Nafta Lendava in Maribor.

1 : 1 na Primorskem

Novogoričani so bili večji del tekme veliko boljši nasprotnik, a neučinkoviti, gosti pa si na tekmi niso ustvarili niti ene prave priložnosti, z avtogolom Mihe Gregoriča pa so vseeno prišli do izenačenja.

 

V 20. minuti je poskus Arisa Zarifovića z glavo končal preko vrat, šest minut pozneje pa so se gostitelji veselili vodstva. Z okrog 25 metrov je Galešić zelo natančno izvedel prosti strel in žogo usmeril v spodnji levi kot Aleša Luka. Belo-modri so sicer imeli pobudo, borbenim gostom pa ni uspelo resneje ogroziti domačega gola.

Zmaga zasluženo Mariborčanom

V Lendavi je Maribor premagal domačine 2 : 1. V 37. minuti se je po povratni žogi z desne strani Volaš odlično znašel in premagal vratarja Ajleca. Boljši gosti so podvojili vodstvo v 84. minuti, ko je nepokriti Berić z glavo žogo preusmeril v Naftino mrežo po lepi podaji Ibraimija. Domači so odgovorili z zadetkom Rolanda Polareczkega, kar je bil njegov prvoligaški prvenec.

Deli s prijatelji