NOGOMETNA EVROPA

Druga vijolična zgodba

Objavljeno 11. julij 2011 22.17 | Posodobljeno 12. julij 2011 09.00 | Piše: T. S.

Mariborski nogometaši drevi igrajo uvodno tekmo v drugem predkrogu lige prvakov

To, da je Tavares ostal v Mariboru, cenijo tudi navijači.
MARIBOR – Nogometna Evropa prihaja v Maribor. Nogometaši v vijoličastih dresih se bodo drevi v Ljudskem vrtu v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili z luksemburškim moštvom F91 Dudelange. Državni prvaki so sicer sezono začeli z nepričakovanim porazom v slovenskem superpokalu, šepala je predvsem obramba z vratarjem Markom Pridigarjem na čelu.

»Proti Domžalam smo naredili preveč napak. Prav tako smo igrali prepočasi, takšna igra Mariboru ne ustreza. Proti Luksemburžanom bomo morali igrati drugače. Nikakor jih ne podcenjujemo; to, da prihajajo iz države, ki nima visoke nogometne cene, nas ne sme uspavati. Jasno je, da bo naš cilj, da prvi zabijemo zadetek, potem bo lažje,« pravi trener Maribora Darko Milanič. Strateg vijoličastih je tudi vesel, da je v klubu ostal kapetan in gonilna sila, Brazilec Marcos Tavares, ki na koncu ni odšel na Kitajsko. Se mu pa pozna primanjkljaj nogometnega treninga.

»V petek sem ga proti Domžalam v moštvo uvrstil skoraj brez treninga in videlo se je, da mora še precej nadoknaditi. Nedvomno pa je pravi vodja ekipe in menim, da bo kmalu našel pravi ritem,« je dodal Milanič.

»Vsakršna zmaga bo v redu, a treba je vedeti, da sledi še gostovanje, kjer bo prav tako treba zmagati. Prepričan sem, da bomo uspešni. Vsaka evropska tekma je pomembna, tako bo tudi tokrat,« je sporočil zvezni igralec Aleš Mertelj.
Deli s prijatelji