TENIŠKI SPEKTAKEL

Do konca tedna bo znano, ali se bosta udarila Nole in Sampras

Objavljeno 19. avgust 2011 22.25 | Posodobljeno 19. avgust 2011 22.25 | Piše: Mi. S./STA

V ljubljanski dvorani Stožice se 27. septembra obeta teniška poslastica

Ekshibicijski spopad med Samprasom in Đokovićem bo dvorano v Stožicah krstil tudi za teniške dvoboje
LJUBLJANA – Organizatorji čakajo le še pisno potrditev ekshibicijskega dvoboja, ko naj bi loparja prekrižala prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković, in sloviti, teniško že nekaj časa upokojeni Američan Pete Sampras.

»Odločitev bo padla do konca tedna. Nekatera zagotovila smo že dobili, ampak ne še pisno. Ko bo to narejeno, bomo lahko dogodek tudi uradno potrdili. V vsakem primeru pa lahko že rečem, da dogodek bo. Vsaj tako se zdi,« je dejal eden glavnih organizatorjev Ernest Aljančič.

Pol milijona evrov za Novaka?

Finančne podrobnosti teniškega spektakla še niso povsem jasne. Kot poroča tenisportal.si, naj bi po neuradnih podatkih samo Đoković za takšne priložnosti dobil več kot pol milijona evrov, kar pa je precej manj od Švicarja Rogerja Federerja in Španca Rafaela Nadala, ki imata ceno milijon evrov.

»Nam bo v čast in ponos, če bo do tega dogodka prišlo, saj bi tako lahko širši javnosti pokazali, da je ta dvorana namenjena tudi za teniške dvoboje,« je za POP TV dejal Roman Jakič, direktor zavoda Šport Ljubljana, ki upravlja dvorano v Stožicah.

Deli s prijatelji