KONČANO

Triglav in Mura vendarle v 1. ligi

Objavljeno 21. junij 2011 20.20 | Posodobljeno 21. junij 2011 20.20 | Piše: S. N./STA

IO NZS pa je odločil, da bo tudi v 2. SNL še naprej nastopalo deset klubov

LJUBLJANA – Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na današnji seji na Brdu pri Kranju odločil, da bo tudi v naslednji sezoni 2011/12 1. slovenska nogometna liga štela deset klubov. IO NZS je tako po izrednem licenciranju dal zeleno luč za vstop med slovensko klubsko elito Muri 05 in Triglavu Gorenjski.

»Pri predlogu za uvrstitev ND Triglav v 1. SNL je treba povedati, da so pridobili licenco za 2. SNL, upoštevali pa smo športne rezultate in vsebinsko izpolnjevanje kriterijev za 1. SNL. Na podlagi tega, da je šlo za izjemne razmere za popolnjevanje lig, jim bomo dovolili nastop v 1. SNL. V zvezi s tem je treba povedati, da glede na to, da izpopolnjujejo licenčne kriterije, od katerih tudi v prihodnje ne bomo odstopali, se nam zdi korektno, da igralci, ki so se korektno borili na igrišču in si priborili obstanek v ligi, zaradi napake vodstva kluba ne ostanejo brez prve lige. Bi pa gladko ostali brez nje, če se ne bi Interblock in Aluminij odpovedala nastopu,« je odločitev pojasnil predsednik NZS Aleksander Čeferin.

V 1. SNL bodo tako v sezoni 2011/12 nastopali Celje, Domžale, Gorica, Koper, Lendava, Maribor, Mura 05, Olimpija, Rudar in Triglav.

IO NZS pa je odločil, da bo tudi v 2. SNL še naprej nastopalo deset klubov. To so Aluminij, Bela krajina, Dravinja, Dob, Interblock, Krško, Radomlje, Simer Šampion, Šenčur in Šmartno ob Paki.
Deli s prijatelji