SVETOVNA SLAVA

Ronaldo najbolj priljubljen, Becks je šele četrti

Objavljeno 12. avgust 2011 18.00 | Posodobljeno 12. avgust 2011 18.00 | Piše: P. J.

Največ nogometašev na lestvici je iz kluba Manchester United

Cristiano Ronaldo ostaja v Madridu.
Britanski Independent je objavil lestvico najbolj popularnih nogometašev. Pri razvrstitvi so upoštevali njihovo slavo po vseh svetovnih medijih. Na spletnem portalu famecount.com so se zlasti analitično lotili družabnih omrežjih in na tej osnovi sestavili seznam.

Ronaldo najbolj iskan

Na prvo mesto se je na lestvici najbolj priljubljenih nogometašev zavihtel Cristiano Ronaldo. Drugo mesto je zasedel Kaka, tretje pa Lionel Messi. Šele na četrtem mestu je očka štirih otrok David Beckham. Med najboljših 20 so se uvrstili še Wayne Rooney (6.), Fernando Torres (8.), Cesc Fabregas (9.), Steven Gerard (13.), Rio Ferdinand (14.), Didier Drogba (17.) in Robin Van Persie (18).

Sledenje, všečkanje in opazovanje

Pri upoštevanju priljubljenosti so upoštevali število klikov, ogledov ali sledilcev na facebooku, twitterju in youtubu. Ronaldo ima na facebooku več kot 32 milijonov oboževalcev, več kot 3,7 milijona sledilcev na twitterju in skoraj pet milijonov ogledov na youtubu. Kaka ima na twitterju kar 5,3 milijona sledilcev, vendar ima na facebooku oboževalcev ‘le‘ 10,7 milijona. Messi se lahko pohvali skupno s 23 milijoni spletnih navijačev.

Rivalstvo med Realom in Barcelono

Ugotovili so, da so najbolj priljubljeni igralci angleškega kluba Manchester United. Rdeči vragi so celo na tretjem mestu najbolj priljubljenih na svetovni lestvici, kjer prvo mesto zaseda Real Madrid, ki je z dvema milijonoma sledilcev in 40 milijoni ogledov premagal večne tekmece Barcelono. Kataloncem na twitterju sledi en milijon sledilcev, pohvalijo pa se lahko s 55 milijoni ogledov.

Deli s prijatelji