FRANCOSKA PENTLJA

Na Touru celijo rane in štejejo padce

Objavljeno 11. julij 2011 21.57 | Posodobljeno 11. julij 2011 21.57 | Piše: D. P./STA

Dogodek je pod drobnogled vzela tudi francoska policija

Neljube scene z letošnje dirke po Franciji
PARIZ – Prost ponedeljek je številnim tekmovalcem in tistim favoritom, ki so še ostali razmeroma nepoškodovani, zanesljivo prišel prav pred torkovim nadaljevanjem Toura, na katerem je letos odstopilo že 18 kolesarjev. Žal tudi slovenski adut Jani Brajkovič.

Čeprav je bilo padcev in nesreč v prvem tednu toliko, da so jih ljubitelji kolesarstva komajda sproti šteli, je en dogodek vzbudil še posebno pozornost. Gre seveda za nedeljsko spektakularno nesrečo, ki jo je povzročil neprevidni voznik avtomobila francoske televizije. V eni potezi je s ceste zbrisal Španca Juana Antonia Flecho in Nizozemca Johnnyja Hoogerlanda. Oba sta bližnje srečanje z avtomobilom sicer prestala brez hujših poškodb in bosta Tour verjetno nadaljevala.

Dogodek je pod drobnogled vzela tudi francoska policija. Tožilstvo v Aurrilacu, kjer je prišlo do trčenja, je sporočilo, da je policija zaslišala voznika in priče dogodka. Direktor dirke Christian Prudhomme je, ker televizijci niso spoštovali dogovora, snemalno ekipo že odstranil z dirke, z opravičilom kolesarjema pa se je dan po nesrečnem dogodku oglasila tudi televizija TF1.Prvi primer dopinga na Touru 2011:

Kot so zvečer sporočili prireditelji, so zaradi pozitivnega dopinškega testa z dirke izključili Rusa Aleksandra Kolobnjeva, ki tekmuje za ekipo Katjuša. Za ruskega kolesarja je bil usoden test, opravljen 6. julija. V njegovem vzorcu so odkrili sledi prepovedanega diuretika hidroklorotiazida.
Deli s prijatelji