VRAČA SE

Kozmus v Madridu tretji

Objavljeno 09. julij 2011 22.20 | Posodobljeno 09. julij 2011 22.20 | Piše: Mo. S./STA

Dosegel je svojo drugo daljavo sezone, a bo moral še trenirati

Primož Kozmus pridno trenira za še boljše rezultate
MADRID – Primož Kozmus, olimpijski in svetovni prvak, je na atletskem mitingu svetovnega izziva Iaaf v Madridu v metu kladiva zasedel tretje mesto. Brežičan je dosegel dolžino 77,06 metra, kar je njegov drugi izid v sezoni. Zmagal je Italijan Nicola Vizzoni (78,82 m), ki je tretji po izidih sezone na svetu (80,29 m).

»Zadovoljen sem z daljavo. Vesel sem tudi, ker mi je dober met uspel že v drugem poskusu. Zelo je pomembno, da sem se osredotočil že takoj na začetku. Potem pa sem hotel vreči še več, vendar sem delal tehnične napake. To moram popraviti na treningih. Težave mi dela hiter vhod v izmet, ko hočem to storiti malo hitreje, naredim tehnično napako in potem se ne morem izvleči. Poudarek bom moral dati na ta vhod, saj sem pripravljen za kakšen meter ali dva več, kot kaže tokratni izid. Zdaj me čakata trening in prva tekma na državnem prvenstvu v Kopru, mogoče pa bom vmes nastopil še v Budimpešti,« je dejal.

Za njim je zaostalo nekaj dobrih metalcev. Četrti je bil Rus Aleksej Zagorni (76,61 m), bronasti na SP leta 2009, ki ima najboljši izid sezone na svetu (81,73), Slovak Libor Charfreitag, bronasti na SP leta 2007, sedmi (76,01 m), Američan Johnson Kibwe, tretji po izidih sezone, deveti (73,12 m), Poljak Szymon Ziolkowsky, aktualni svetovni podprvak, pa zadnji, 10. (72,54 m). Rus Sergej Litvinov je po treh neuspešnih metih ostal brez izida.

Deli s prijatelji