TENIS

Hercogovi ni uspelo osvojiti finala v Palermu

Objavljeno 17. julij 2011 23.09 | Posodobljeno 17. julij 2011 23.09 | Piše: Mi. S./STA

Španka Anabel Medina Garrigues je zmagala s 6 : 3 in 6 : 2

Polona Hercog bo naš največji adut v ženski konkurenci
PALERMO – Potem ko je prejšnji teden zmagala v Bastadu na Švedskem, je morala danes v finalu turnirja v Palermu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev priznati premoč izkušeni Španki Anabel Medini Garrigues, ki je zmagala s 6 : 3 in 6 : 2.

Hercogova je bila v finalu ves čas v zaostanku. V startu je dvakrat izgubila svoj začetni udarec, tako da je Španka povedla s 3 : 0 in zaključila prvi niz po 41 minutah igre. Podobno pa je potekal tudi drugi niz. Hercogova si je takoj nabrala zaostanek z 0 : 2, nato z 1 : 4 in dvoboj končala po napaki na mreži. Garriguesova je na koncu osvojila 59 točk za lestvico WTA, Hercogova pa 43.

Devetindvajsetletna Garriguesova je osvojila svojo enajsto lovoriko na turnirjih WTA, od tega že peto v Palermu.

Po Palermu v New York

Dvajsetletna Mariborčanka se navkljub porazu na Siciliji zadovoljna in polna samozavesti odpravlja v ZDA, kjer jo v prihodnjih tednih čakajo pripravljalni turnirji za četrti grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku. Hercogova je namreč v zadnjih dveh tednih zabeležila devet zmag in poraz v finalu proti Garriguesovi, tako da bo na novi lestvici WTA še izboljšala svojo najvišjo uvrstitev do zdaj, 37. mesto.

 

 

 

Deli s prijatelji