PODVIG

FOTO: Triglavani porazili 300-krat bogatejše Nemce

Objavljeno 21. julij 2011 13.59 | Posodobljeno 21. julij 2011 13.59 | Piše: Mirko Kunšič

Za prijateljsko tekmo so veliko zanimanja pokazali tudi tuji športni novinarji

Na travniku v Kranju

KRANJ – »To je zgodovinska zmaga in največja promocija dobrega nogometa na domačem igrišču. Mladi so dobili priložnost, da se izkažejo proti nogometašom. Volkovom (tako se imenuje ekipa) VfL Wolfsburga, ki so bili pred dvema letoma nemški prvaki. Marko Škriba, predstavnik podjetja Porsche Slovenija in direktor blagovne znamke Volkswagen, nam je pomagal, da so gostje prišli v Kranj iz pripravljalnega kampa v sosednji Avstriji,« nam je po sinočnji zmagi ND Triglav 2000 dejal direktor kluba Miran Šubic.

Golica za začetek

Pred drugim kolom prve slovenske nogometne lige so prav vsi nogometaši Triglava dobili dodatna krila in motivacijo. Nogometno prijateljsko srečanje so začeli s takti Golice, klubsko himno in nadaljevali z začetnim udarcem, ki sta si ga izmenjala predstavnik VW in mladi nogometaš Gašper Kunšek, finalist oddaje Slovenija ima talent, svetovni prvak in podprvak v hiphopu.

Burgar potopil volkove

Na začetku je domače igralce pobožala še sreča, saj je Danec Kjaer zadel vratnico, toda v 22. minuti je kapetan moštva Dejan Burgar po podaji Anžeta Košnika zabil zmagoviti gol. Nemški vratar je bil nemočen, žoga pa je končala v njegovem desnem kotu.

Magatha je Triglav navdušil

Hitra igra obeh moštev je navdušila več kot 1000 gledalcev in nekajkrat dvignila na noge tudi znanega trenerja Felixa Magatha, ki se je iz Schalkeja vrnil v VfL Wolfsburg, s katerim je pred dvema letoma postal nemški prvak.

»Prijetno sem presenečen nad moštvom Triglava, sem pa seveda bolj spremljal svoje igralce. Po pripravah v Bad Kleinkirchheimu imajo igralci še težke noge, vseeno pa čestitam gostiteljem,« je dejal trener Felix Magath, ki bo klubsko vitrino v Nemčiji ovesil s šalom ND Triglav 2000. Buteljko Batičevega roseja pa bo zagotovo odprl na svoj 58 rojstni dan, ki ga ima čez pet dni.

Brez kartonov

Za prijateljsko tekmo so veliko zanimanja pokazali tudi športni novinarji iz Nemčije, ki spremljajo Wolfsburg, ta ima 300-krat večji proračun kot Triglav (kranjski je milijon evrov).

Ritem tudi v drugem polčasu ni popustil, Kranjčani so bili še naprej enakovredni nemškemu moštvu in ogrožali njihova vrata. V prvem polčasu je dobro branil domača vrata Žan Pelko, v drugem Miha Gracar, ki se je izkazal in ubranil strel z glavo Srđana Lakića.

Veselje gostiteljev je bilo popolno po zadnjem pisku glavnega sodnika, ki med tekmo ni segal po kartonih. Domači trener Siniša Brkić je dejal, da je ponosen na moštvo in vesel razpleta na tej zgodovinski tekmi.

Za zgodovino

Nemci so bili presenečeni nad dobro organizacijo srečanja, nekoliko manj nad rezultatom. Na Gorenjskem se bo še dolgo govorilo, kdaj so kranjski trmasti orli premagali volkove iz Wolfsburga, dobrih 1000 kilometrov oddaljenega nemškega mesta.

Deli s prijatelji