KOŠARKA

Domna Lorbka ne bo na EP

Objavljeno 28. junij 2011 16.41 | Posodobljeno 28. junij 2011 16.54 | Piše: A. L.

Težave s stopalom so namreč prehude

Domen Lorbek
LJUBLJANA – Slovenski košarkar Domen Lorbek gre v sredo na operacijo stopala, zaradi česar je selektorju Božidarju Maljkoviću sporočil, da odpoveduje sodelovanje pri letošnji reprezentančni akciji, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

»Domen Lorbek je selektorju moške članske reprezentance Božidarju Maljkoviću sporočil, da zaradi težav s stopalom letos odpoveduje sodelovanje v izbrani vrsti in s tem na evropskem prvenstvu v Litvi. V sredo ga čaka operacija, kar nas je v vodstvu reprezentance presenetilo, saj je še pred nekaj dnevi kazalo, da je vprašanje le, ali se bo pripravam priključil 10. julija v Kranjski Gori ali 18. julija na Ptuju. Maljković se je odločil, da v reprezentanco ne bo vpoklical nobenega novega igralca, saj meni, da je čas, da se priložnost ponudi tudi kateremu od mladih košarkarjev, ki jih je letos poklical na priprave,« je pojasnil Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc.

Ljubljanski branilec, ki ga je Maljković uvrstil na seznam 20 kandidatov za nastop na EP 2011, je za slovensko reprezentanco nazadnje zaigral na evropskem prvenstvu 2009, ko je v 24,1 minute na tekmo v povprečju zbral 5,9 točke, 2 skoka in 1,1 podaje.
Deli s prijatelji