PRESTOP

Cesc Fabregas se vrača v domačo Barco

Objavljeno 15. avgust 2011 11.21 | Posodobljeno 15. avgust 2011 11.34 | Piše: D. P.

Lahko bo zaigral že na sredini povratni tekmi španskega superpokala proti Realu

Barcelona in Arsenal sta v boju za Cesca Fabregasa
BARCELONA – Ena bolj vročih nogometnih zgodb letošnjega poletja, ki se vleče že več sezon, je dobila epilog. Angleški nogometni prvoligaš Arsenal je pozno sinoči sprejel ponudbo evropskega prvaka Barcelone – v katalonsko prestolnico vrača Cesc Fabregas. Trener topničarjev Arsene Wenger je za spletno stran kluba potrdil, da so se dogovorili za prestop.

Danes na pregled, potem sledi podpis

Formalnosti bodo sicer končane danes popoldan, ko bo 24-letni vezist podpisal pogodbo in opravil zdravniški pregled, so potrdili tako pri Barci, ki je sinoči na prvi tekmi španskega superpokala v Madridu remizirala (2 : 2) z Realom, kot pri Arsenalu.

Španski mediji ocenjujejo, da naj bi Katalonci za Fabregasa, ki je prvič že po sezoni 1999/2000 javno izrazil željo, da bi se vrnil v Barcelono, odšteli okoli 40 milijonov evrov.

Zaigral naj bi že v sredo

»To je bila za nas zelo draga dveletna saga. Vendar pa se počutim, kot da bi se domov vrnil izgubljeni sin. Imamo ga namreč za enega od nas,« je dejal predsednik Barcelone Sandro Rossell. Fabregas bo lahko zaigral že na sredini povratni tekmi španskega superpokala na stadionu Camp Nou proti madridskemu Realu.

Pep je srečen

»Poskusili ga bomo narediti še boljšega,« je dejal trener Kataloncev Pep Guardiola, ki je po tekmi španskega superpokala, ko je bil sklenjen dogovor obeh klubov, poudaril, da je zelo zadovoljen, ker se Fabregas vrača domov.

 

Remi reala in Barcelone:

Deli s prijatelji